22 Mayıs 2020 09:48

Mezopotamya Psikologları İnisiyatifi ana dilinde psikolojik destek hattı başlattı

Mezopotamya Psikologları İnisiyatifi (DER-MEZ), koronavirüs salgını sürecinden olumsuz etkilenen yurttaşlara yönelik ana dillerinde psikolojik destek hattı başlattı.

Mezopotamya Psikologları İnisiyatifi (DER-MEZ) logosu

Paylaş

Diyarbakır’daki Mezopotamya Psikologları İnisiyatifi (DER-MEZ), koronavirüs salgını sürecinden olumsuz etkilenen yurttaşlara yönelik ana dillerinde psikolojik destek hattı başlattı.

Mezopotamya Psikologları İnisiyatifi olarak Kovid-19 pandemisi nedeniyle bireylerin ve toplumların ruh sağlığının korunmasını önemsedikleri belirtilen açıklamada, “Başta psikososyal destek, sağlık ve eğitim olmak üzere her türlü kamusal hizmetin ana dilde verilmesini ve ulaşılabilir olmasını savunmak” ilkemizden yola çıkarak başlattığımız “Kürtçe Psikososyal Destek Ağı” çalışmamız ile bu süreçte desteğe ihtiyaç duyan halkımızla dayanışmak istiyoruz” denildi.

Psikolojik ilk yardım ve psikoeğitim alanında yaptıkları çalışma ile KOVİD-19 süreci ile insanların bu süreçte yaşayabilecekleri ruhsal durumlara temas ederek dayanışmayı hedefledikleri söylenilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Sokağa çıkma yasağı bulunan yaşlı ve çocuklar için sürecin zorlayıcı birçok yanı daha olabilir. Sosyal destek ağlarını güçlendirmek, bu sürecin psikiyatrik hastalıklar için zemin hazırlamasını önlemek veya var olan bir psikiyatrik rahatsızlığın ilerlemesini önlemek ve ana dilinde bu hizmeti vermek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. İnisiyatif olarak çalışmamızın startını 18 Mayıs’ta verdik. Psikososyal destek hizmetini Kürtçe almak isteyen herkes destek hattımız üzerinden bizimle iletişime geçebilir. 10.00-22.00 arasında açık olacak olan 0541 328 10 21 numaralı hattımızla taleplerini iletebilirler.Bu sürecin belirsizliği nedeniyle çalışmamızın ne kadar süreceğine dair net bir tarihimiz yok fakat şunu söylemek isteriz ki halkımız ihtiyaç duyduğu her zaman biz Mezopotamya Psikologları olarak onların yanındayız ve dayanışmaya hazırız.”

(Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da yolcu uçağı yerleşim alanına düştü: 97 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Şaroğlu: Ovacık'ta 2,3 milyon metrekarelik alanın özel firmaya kiralandığı doğru mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...