22 Mayıs 2020 04:34
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2020 11:01

Camiden çalan müziği sosyal medya hesabında paylaştığı için tutuklandı

İzmir’de camilerden müzik yayınının ikinci gün de devam ettiği iddia edilirken sosyal medyada video paylaştığı için gözaltına alınan eski CHP İzmir il yöneticisi Banu Özdemir ifade sonrası tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir’de 2 gündür üst üste farklı ilçelerde bulunan camilerin merkezi sistemine müdahale edilerek müzik yayını yapılmasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Bornava’da cami minaresinden Selda Bağcan'ın “Yuh Yuh” şarkısının çalındığı ileri sürüldü.

İzmir'in birçok ilçesinde iki gündür camilerin merkezi sistemine girilerek müzik yayını yapıldı. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılırken, müzik yayınının yapıldığı anları sosyal medya hesabında paylaştığı iddia edilen eski CHP İzmir il yöneticisi Banu Özdemir gözaltına alındı. Özdemir, emniyette ifadesinin alınmasının ardından öğle saatlerinde 'Dini değerleri aşağılama' suçundan adliyeye sevk edildi. Özdemir çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Başsavcılıktan Özdemir'e ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Ö, Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 maddesi kapsamında “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan gözaltına alınmıştır" ifadesine yer verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de müzik yayınını yapan kişi ya da kişileri tespit etmek için çalışma başlattı. İzmir Müftülüğü ise şarkıları önleyebilmek için camiledeki merkezi sistem çalışmasına ara verdiğini duyurdu.

'YUH YUH' ŞARKISI ÇALINDI İDDİASI

Önceki gün “Çav Bella” çalınmasının ardından dün de Bornova ilçesine bağlı İnönü Mahallesi'nde bulunan Esentepe Camii'nin minaresinden Selda Bağcan'ın 'Yuh Yuh' adlı şarkısının çalındığı ileri sürüldü. Bu sırada evde bulunan Kadir Yıldız isimli vatandaş, büyük bir şaşkınlık ile olayı cep telefonu ile görüntülemeye çalıştı. Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine açıklamada bulunan Yıldız, "Akşam iftar saatlerine yakın bir saatte, iftar hazırlığı durumundaydık. Birden büyük bir ses geldi, müzik sesi, ben buradan geçen arabalardan zannettim o sesi. Sonra balkona çıktığımda caminin minaresinden müzik sesinin geldiğini duydum. Zaten o an hemen telefonumu video konumuna aldım. Durumu göstermeye çalıştım ama sonuna doğru yetiştim. Çünkü hem şaşırmıştım hem de bu kadar yüksek sesin geldiğini duyunca anlayamadım” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bölge illerinde gözaltına alınan Kürt siyasetçiler adliyeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da sağlıkçılar koruyucu ekipman ve güvenli çalışma için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...