21 Mayıs 2020 13:49

CHP’li Gülizar Biçer Karaca: Hayvanları katledenler adalet önünde hesap vermeli

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla ölü köpeklerin şehir çöplüğüne atıldığı görüntülere dair konuşan CHP’li Biçer Karaca, “Hayvanları katledenler adalet önünde hesap vermeli” dedi.

Fotoğraf: @GulizarBicer'in Twitter'da paylaştığı videodan ekran görünütüsü

Reklam

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait araç ve Büyükşehir çalışanlarının ölü köpekleri şehir çöplüğüne attığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Hayvanları katledenler, hayvana eziyet ve işkencenin cezasız kalacağından cesaret alanlar ve katliamlara göz yumanlar adalet önünde hesap vermeli" dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi Harfiyat Atık Bölgesi'nde, üstelik Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı besleme odağının hemen yakınındaki bu bölgede araçlardan çöpe atılan cansız hayvan bedenleri görüntüleri sosyal medya başta olmak üzere yüzlerce mecrada yer aldı. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Biçer Karaca, Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının çöpe attığı köpeklerle ilgili görüntülere ilişkin "Belediye Başkanı Osman Zolan'ın canlarınız bize emanet yönündeki açıklamaları, hayvanların cansız bedenlerini taşıyan araçların üzerindeki sözde hayvan dostu sloganlar ile tamamen çelişen bu görüntüler, telafisi olmayan bir katliamdır" dedi.

Biçer Karaca, Hayvanları Koruma Kanununun, Hayvan Hakları Kanunu olarak acilen ve ertelenmeksizin çıkarılması, TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'nda verilen emeğin boşa gitmemesi ve kamuoyuna da açıklanan raporda yer alan önerilerin hayata geçirilmesi için mücadele ederken memlekette yaşanan bu felaketin sorumlularının derhal açığa çıkarılması, adalet önünde hesap vermesi için konunun takipçisi olacağının sözünü verdi. 

"HAKLI VE ISRARLI MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Biçer Karaca açıklamasının devamında, "Hayvana her türlü şiddet, kötü muamele ve eziyetin cezasız kalacağından cesaret alanlar bilmeli ki, katledilen canlar geri gelmeyecek ancak bir tek canın dahi incinmemesi, hayattan koparılmaması için hayvan dostlarıyla birlikte haklı ve ısrarcı mücadelemiz sürecek. Bizler ise vicdan yoksunları, yasaya aykırı hareket eden kamu görevlileri ile onca hayvanın öldürülüp "çöp" e atışması talimatı verenlere sormayı, görevlerini hatırlatmayı sürdüreceğiz" dedi. 

"ZOLAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM" 

Karaca, Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek "Denizli halkının ödediği vergileri hayvan barınağı için kullandığını iddia ederek, hayvan dostlarımız üzerinden reklam yapan, vicdanları kanatan bu yaşananların sorumlusu olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bilgi edinme talebinde bulunacağım, soru önergeleriyle TBMM'de de konunun takipçisi olacağım. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı bu gerçekliğe dair hesap vermeye, kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyoruz" diye belirtti.

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanların (Özel veteriner kliniklerinde, trafik kazası, hastalık vb şekilde ölen) sokak hayvanları kliniği morguna getirildiği belirtildi. Hayatını kaybeden hayvanların, onlar için özel olarak hazırlanmış alanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili yönetmeliklerine göre defin edildiğinin ileri sürüldüğü açıklamada, "Dolayısıyla sosyal medyaya yansıyan usulsüz defin görüntüleri ile ilgili herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır" iddiasında bulunuldu. 

Söz konusu görüntülerle ilgili olarak soruşturma başlatıldığının söylendiği açıklama, "Bu konuda hizmet aldığımız özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır" ifadeleriyle son buldu. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam