21 Mayıs 2020 12:54

YÖK: Önümüzdeki günlerde yapısal değişiklikleri açıklayacağız

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Önümüzdeki günlerde aldığımız yenilikçi ve yapısal değişiklikleri de barındıran nitelikteki kararlarımızı açıklayacağız" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, Kovid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında ilk kez video konferans yöntemiyle toplandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Önümüzdeki günlerde aldığımız yenilikçi ve yapısal değişiklikleri de barındıran nitelikteki kararlarımızı açıklayacağız" dedi.

YÖK Başkanı Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yükseköğretim Genel Kurulu'nu, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiklerini, kurul üyeleriyle salgın sürecindeki yükseköğretime ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını duyurdu. Saraç şu açıklamalarda bulundu:

"Daha öncede beyan ettiğimiz gibi ülkemizdeki küresel salgın sürecinde yükseköğretimimizi 'öğrenci merkezli' yönetmeye, öğrencilerimizin ve yükseköğretim kurumlarımızın salgından en az şekilde etkilenmesine çalışıyoruz. Üniversitelerimizden gelen talepleri bu süreç içerisinde de hızla değerlendirmeye devam ediyor ve Kurul toplantılarını kesintisiz olarak sürdürüyoruz.

Önümüzdeki günlerde, başta yabancı uyruklu öğrenci sayımızdaki olağanüstü artış olmak üzere yükseköğretimimizin son dönemlerdeki kazanımlarını kaybetmemek ve üniversitelerimizi bu küresel, yeni ve zor sürece hazırlamak için aldığımız 'yenilikçi ve yapısal değişiklikleri' de barındıran nitelikteki kararlarımızı açıklayacağız." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına sebep olan anların görüntüsü ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Ayşe Acar Başaran: Kendilerine uzman diyen kişiler çocuk istismarını meşrulaştırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...