14 Nisan 2011 07:34

15 işçi sözleşmenin imzası kurumadan işten atıldı

THY Teknik AŞ’de Hava-İş üyesi işçiler üzerindeki baskılar bitmek bilmiyor. Son olarak sendika üyesi 15 teknisyen, savunmaları dahi alınmadan işten atıldı. İşten atmaları kınayan Hava-İş Sendikası, işten atmalara karşı mücadele edeceklerini bildirdi.Sendikadan yapılan açıklamada daha 3 ay önce toplusözleşme masasınd

15 işçi sözleşmenin imzası kurumadan işten atıldı
Paylaş


Sendikadan yapılan açıklamada daha 3 ay önce toplusözleşme masasında işverenlerin “İstihdam açığımız var ücretler düşük diye tecrübeli teknisyen bulamıyoruz” dedikleri hatırlatıldı. Aynı işverenin deneyimli ve lisanslı teknisyenleri, savunmalarını bile almadan işten attığı kaydedilen açıklamada “Savunma almıyorlar çünkü bu yöneticiler de biliyorlar ki bu işçiler işten çıkarılmayı hak etmedi. Yöneticilik vasıflarını yitirmiş, gözdağı, baskı ve tehdit yöntemlerinden başka yöntemleri olmayan kişilerin kendi koltuklarını korumak adına üst yönetime isim vererek suçsuz insanları işsiz bırakmalarına boyun eğmeyeceğiz” dendi.

İŞÇİLER EŞYALARINI BİLE ALAMADI

İşçilerin uçak altından ve dolaplarından eşyalarını alamadan, arkadaşlarıyla vedalaşmadan güvenlik görevlilerince iş yeri dışına çıkarıldığı ifade edilen açıklamada “Bu nasıl bir emek ve alın teri düşmanlığıdır? Her gün gazete manşetlerinde büyümekle övünen, filoya yeni uçaklar kattığını yeni anlaşmalar yapıldığını açıklayanlar, şirketin mali durumu kötü mü ki işçileri işten çıkarıyorlar? Peki bugün bir teknisyen uçağın başında çalışırken, kafası yukarıdan yapılacak çağrıdaysa bu baskı altında işini yapmaya çalışıyorsa bu uçuş emniyetini ortadan kaldırmak değil midir? Bu nasıl bir sorumsuzluktur?​” soruları yöneltildi.

İşverenin gözdağı vermek istediğine dikkat çekilen açıklamada, işçilere saldırılara karşı birlik olma çağrısı yapıldı. Bu haksız işten atmaların durdurulması istenen açıklamada “En yakın tarihte aynı sorunların yaşanmaması için ortak karşı çıkışımızı ortaya koyacağız. Kesinlikle geri adım ve yılgınlık yok. Mücadelemizi birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirerek sürdüreceğiz” dendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kürtçe şarkı' ağır tahrikmiş

SONRAKİ HABER

NATO’da Libya çatlağı büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...