21 Mayıs 2020 09:14

Finlandiya Hava Yolları çalışanlarını zorunlu izne çıkarıyor

Finlandiya Hava Yolları yazılı açıklama yaparak çalışanlarını zorunlu izne ayıracağını duyurdu. Zorunlu izinlerin 6 bin 100 işçiyi kapsayacağı belirtildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Finlandiya Hava Yolları (Finnair), Yazılı bir açıklama yaparak çalışanlarını zorunlu izne ayıracağını duyurdu. Bu amaçla sendikalarla görüşmeler yapılacağını ve zorunlu izinlerin 6 bin 100 çalışanı kapsayacağı belirtildi. Şirketin uçuşları nisan ve mayıs aylarında geçen yılın aynı aylarına kıyasla yüzde 5’e gerilediği açıklandı.

Finnair, temmuz ayı itibariyle uçuş kapasitesini yüzde 30’a ve yıl sonuna kadar da yüzde 70’e çıkarmayı hedefliyor. 2022 yılına kadar yılda 80 milyon avro “tasarruf” etmeyi amaçlayan şirket bunu gerçekleştirmek için taşınmaz mallarının giderlerini ve  kiraladığı uçağın miktarını azaltacak ve uygulanan prim sistemini yeniden gözden geçirecek.

Finnair, iç hatlarda da bazı kısıtlamalara gitmeyi, Kemi, Kokola ve Joensuu’nun da aralarında bulunduğu 5 kente uçuşları yaz aylarına kadar durdurmayı kararlaştırdı.

Şirketin iç hatlarda kısıtlamalara gitmesine itiraz şirketin en büyük hissedarı Fin devletinden geldi. Havacılıktan sorumlu Devlet Bakanı Tytti Tuppurainen, Hükümetin şirket yönetimine iç hatlarda hava trafiğinin sürmesi arzusunu ilettiğini ancak bir dayatmada bulunmayacağını söyledi.

Finnair korona pandemisinin neden olduğu mali krizden çıkabilmek için 500 milyon avro tutarında yeni hisse senetlerini piyasaya sürmeyi kararlaştırdı. Finlandiya Hükümeti, Finnair’e destek için yeni hisse senetlerinden alacağını açıkladı.

YENİ SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Finnair, 18 Mayıs Pazartesi gününden itibaren faaliyet gösterdiği tüm havalimanlarında yeni korona önlemlerini yürürlüğe koydu.

Yolcular uçuş süresince maske takmak zorunda. Havalimanlarında ve kabinde görevli şirket çalışanları ise cerrahi yüz maskesi takacak. Yedi yaşın altındaki yolcuların ise maske taşıma zorunluluğu yok.

Yolcular arasında en az bir metrelik mesafe olacak. Uçakta mümkünse bir birlerinden ayrı oturacak.  Uçağın arkasında oturanlar daha önce uçağa alınacak. Yolcular arkadan öne doğru uçaklarındaki yerlerine oturacak. Uçaktan iniş ise önden arkaya doğru ve gruplar halinde gerçekleşecek.

ÖNCEKİ HABER

PTT işçisi yazdı: Postaları alıp gideceksiniz, yoksa…

SONRAKİ HABER

Metal işçileri: MESS-Safe uygulaması kölelik düzenini hatırlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...