21 Mayıs 2020 08:58

Adana’da avukatlar Eren Yıldırım’ın tahliye edilmesini istedi

Adana'da avukatlar adliye önünde açıklama yaparak CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın tutukluluk itirazının kabul edilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana'da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın tutuklanmasıyla ilgili basın açıklaması yapan avukatlar, hukuksuz tutukluluk kararının kaldırılması için yapılan itirazın kabul edilmesini istedi. Ayrıca silah çeken koruma hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Adana adliyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Güven Özdemir, hiçbir demokraside insanların muktedirin buyruğu ile özgürlüklerinden edilemeyeceğini belirterek yasaların kişilerin talimatlarından önce gelmesi gerektiğini söyledi.

ADALET İÇİN YARGI BAĞIMSIZ OLMALI

Eren ve ailesinin gerçek olmayan beyanlarla hedef gösterildiğini dile getiren Özdemir, “Dosyada şikayetlerin tek taraflı değerlendirilmesi, idare ile olan uyuşmazlıklarda sadece devleti korumaya yönelik taraflı bakışla kişi haklarının ihlalini doğuracak kararlarla toplumun birlik ve beraberliği sağlanamayacağı, adalete ve hukuka da hizmet edilemeyeceği açıktır” dedi. Ülkenin ilerlemesi ve gelişmesinin ancak eşitlik ve adalete dayalı demokrasi ortamında olabileceğini dile getiren Özdemir, "Adalet tam bağımsız yargı ile mümkündür" dedi.

Sosyal medya yolu ile hakaret ve tehdit eden iftira eden bütün odaklara karşı hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Özdemir, “Adalet gerçekleşene dek savunmaya, sorgulamaya ve iddiaların gerçeklerle aydınlatılmasını ve anayasal ve insani hakkımız olan yargının bağımsızlığını ve  adaletin gerçekleşmesini talep etmeye devam edeceğiz. Bizler adalet arayan ve talep eden hukukçular olarak; Eren Yıldırım'ı ve onun şahsında tüm haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayanları savunmak için buradayız. Yetkisini aşarak halka silah doğrultan kolluk hakkında görevini yapmayan savcılarımıza görevlerini hatırlatarak suç duyurusunda bulunacağız” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Petrol Ofisi Derince'de 14 kimyasal tank daha istiyor

SONRAKİ HABER

Nisan ayında 271 hak ihlali, 561 işkence yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa