19 Mayıs 2020 16:56

Aroma fabrikasında çalışan 2 işçide koronavirüs tespit edildi

Bursa’da Tekgıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu Aroma fabrikasında çalışan 2 işçide koronavirüs tespit edildi.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’da bulunan Aroma fabrikasında çalışan 2 işçide koronavirüs tespit edildi. 200 kişinin çalıştığı fabrikada, 10 civarı işçi de karantinada kalmak üzere evlerine gönderildi. 

Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrika salgın süreciyle birlikte kısmi çalışma ödeneğine başvurmuştu. İşçilerin bir kısmının yarı zamanlı çalıştırıldığı fabrikada, test sonuçları pozitif çıkan 2 işçi hastanede tedavi altına alındı. Virüse yakalanan işçilerin çalışırken temas halinde olduğu belirtilen 10’a yakın işçi ise 14 gün boyunca evlerinde karantinada kalacak. Konuyla ilgili Tekgıda-İş Sendikası ve Aroma AŞ’den ise bir açıklama yapılmadı.

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel geçtiğimiz haftalarda çok tartışılan şu açıklamayı yapmıştı: “İşyeri dışında ve içinde kendimizi koruyarak ve düşünerek önlem almazsak işyerinde ortaya çıkan virüs vakalarının sorumlusu işletmelerimiz ve işverenlerimiz olamaz. Kimse zorla çalıştırılmıyor, kimse zorla işyerinde tutulmuyor. Biz devletin almış olduğu kararlara bağlı kalmak ve inanmak zorundayız.”

Türkel’in işyerindeki vakaların sorumlusu işverenlerimiz olamaz dediği açıklamaya Bursa’da örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler tepki gösterilerek, “Her gün işe gidip gelirken virüse yakalanmamız halinde bizler nasıl sorumlu olabiliriz?​” diye sormuştu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir belgesel bir film: Bağlı hayatlar

SONRAKİ HABER

Bakanlık bayramda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...