19 Mayıs 2020 15:01

Magnus Carlsen Chess Tour devam ediyor

Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen, bir dizi online turnuva ile satranç dünyasını canlı tutmaya devam ediyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kovid-19 salgını sebebiyle bütün satranç turnuvalarının iptal edilmesinin ardından Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen, bir dizi online turnuva ile satranç dünyasını canlı tutmaya devam ediyor.

Chess24 üzerinden gerçekleşen bu turnuvalar serisinin ilki olan Magnus Carlsen Invitational turnuvasında finalde Amerikalı Büyük Usta Hikaru Nakamura’yı yenen Carlsen, 19 Mayıs’ta başlayan Lindores Abbey Rapid Challenge turnuvasında 11 büyük ustaya karşı mücadele edecek. 3 Haziran’da bitecek bu turnuvanın ardından 20 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında Online Chess Masters turnuvası, 21 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Legends of Chess turnuvası ve 9 Ağustos’ta ise serinin son turnuvası olan Grand Final turnuvası başlayacak.

19 Mayıs’ta başlayan turnuvada GM* Magnus Carlsen, GM Hikaru Nakamura, GM Ding Liren, GM Alireza Firouzja, GM Alexander Grishcuk, GM Levon Aronian, GM Wesley So, GM Jan-Krzysztof Duda, GM Sergey Karjakin, GM Wei Yi, GM Yu Yangyi ve GM Danil Dubov yarışacaklar. 15 dakika düşünme süresi ve hamle başına 10 saniye eklemeli tempoda gerçekleştirilecek bu turnuvada; geçtiğimiz günlerde FIDE tarafından ilk dünya şampiyonu Wilhelm Steinitz anısına düzenlenen online blitz turnuvasını da kazanan Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen favori olarak gözüküyor. Her maç canlı olarak 10 farklı dilde yayınlanacak. Youtube üzerinden yayın yapan Chess24 Türkçe kanalı da bu yayınlardan birini gerçekleştirecek.

*GM: Grand Master(Büyük Usta) ünvanı FIDE (Uluslararası Satranç Federasyonu) turnuvalarında belli normları karşılayıp 2500 Elo sınırını geçen oyunculara verilen satrançtaki en yüksek unvan. 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 28 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Konaklama tesislerinin rezervasyon düzenleme ve iptaline ilişkin genelge yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...