19 Mayıs 2020 14:56

EGEÇEP'ten meslek odalarına dayanışma mesajı

Hedef gösterilen meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin yalnız olmadığını belirten EGEÇEP, dayanışma mesajı verdi.

Fotoğraf: MA

Reklam

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) hedef gösterilen meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin yalnız olmadığını belirterek, dayanışmanın kararlılıkla süreceği mesajı verdi.

EGEÇEP, meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin hedef gösterilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Halktan, doğadan yana olan meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri üzerindeki baskıların tek nedeninin toplumun gerçeklere ulaşmasını önlemek, bir avuç sermayenin çıkarlarını korumak, doğa talanının engelsiz devam etmesini sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, “Eğitimin içi boşaltılıp dinsel temellere dayandırılma yolunda hızla ilerlenmesi, çevre/ekoloji örgütlerinin önüne türlü engeller konulması, basının susturulmaya çalışılması, hep bu amaca yönelik uygulamalardır. Varlıkları, Anayasal güvence altında olan kamu kurumu niteliğindeki bu meslek kuruluşlarını hedef haline getirmek yerine, demokrasiyi evrensel kriterlere uygun hale getirmek ve geliştirmek gerekir. Meslek örgütlerinin demokratik bir şekilde yapılan seçimlerine gösterilen tahammülsüzlüğe bir son verilmelidir” dendi.

"BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ"

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Kamuya yani topluma ait olan fabrikaların, madenlerin, kıyıların, ormanların, parkların satılmasına karşı kamusallığı, hukuk dışı uygulamalara karşı hukukun üstünlüğünü, kamusal sağlık hizmetlerinin içini boşaltan, hastaneleri ticarethane mantığıyla işletenlere karşı halk sağlığını ve herkes için ücretsiz erişilebilir kamusal sağlık hizmetini, diğer DKÖ’lerle birlikte savunmamızdır. Meslek örgütleri ve diğer sivil toplum örgütleri yalnız değildir. EGEÇEP olarak, meslek odalarına, basına ve halktan-doğadan yana sivil toplum örgütlerine yapılan baskı ve saldırılarda bu örgütleri var gücümüzle savunacağımızın bilinmesini istiyoruz. Boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Meslek odaları ile dayanışmamız kararlılıkla sürecektir.” (İzmir/MA)

Reklam