19 Mayıs 2020 14:02

İVHO: Veteriner hekimler derhal sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmalı

İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Esenyurt’ta gıda denetimi yapan görevlilere yönelik saldırıyı kınadı, veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmasını istedi.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası amblemi

Paylaş

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO), İstanbul Esenyurt’ta gıda denetimi yapan meslektaşlarının uğradığı saldırıyı kınayarak veteriner hekimlerin sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmasını istedi.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO), Esenyurt’ta gıda denetimi yapan meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Bu tür saldırıların sıklıkla yaşandığı vurgulanan açıklamada, veteriner hekimlerin derhal sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınması istendi.

Olay, Esenyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimlerin ihbar üzerine gittikleri kasap dükkanında yaptıkları denetleme sırasında gerçekleşmiş, dükkana kapatılan görevliler sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştı. Sürecin takipçisi olacaklarını belirten İVHO Yönetim Kurulu’nun açıklamasında veteriner hekimlere yapılan saldırıları önleyecek düzenlemelerin derhal yapılması gerektiği belirtilerek; “Esenyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde çalışan meslektaşlarımız bir kasabı denetlerken görevleri başında fiziki ve sözlü saldırıya uğramışlar, hastaneden darp raporu almışlardır. Konuyla ilgili meslektaşlarımız ile yaptığımız görüşmede; gelen bir ihbar üzerine mevzuat gereği yaptıkları denetim sırasında iş yeri sahibi ve yakınlarının saldırısına uğradıklarını belirtmişlerdir” denildi.

Pandemi şartlarında toplum sağlığının korunması konusunda görevleri başında olan veteriner hekimlere yapılan saldırının, toplum sağılığına ve mesleğe yapılan bir saldırı olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi; “Küçük bir hatanın veya ihmalin birçok insanın sağlığını riske sokacak gıda sektöründe, meslektaşlarımız çok sık olarak benzeri saldırılarla karşı karşıya kalmaktadırlar.  Kanunlara uygun olarak çalışan işletmeleri tenzih ederek, toplum sağlığı hayvan sağlığı ve refahını tehdit eden girişimlere karşı Veteriner hekimler mücadelesi devam edecektir.”

Saldırıya uğrayan veteriner hekimlere geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada; “Kamu görevi yapmaya çalışan meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu ve benzer olaylarda saldırıyı yapanlar kadar, bu saldırıları önleyecek sağlıkta şiddet yasasına Veteriner hekimleri dahil etmeyenlerin de payı olduğunu düşünmekteyiz. Meslek örgütü olarak daima yanlarında olacağımızı ve süreci takip edeceğimizi bildirmek isteriz. Saygılarımızla” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde 6 tutuklu yemekten zehirlendi

SONRAKİ HABER

Kocaelili işçiler: Fabrikada fenalık geçirecek hale geliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa