19 Mayıs 2020 12:54

Cudi Dağı'nda kalekollar için her gün ağaç kesiliyor

Cudi Dağı bölgesinde korucuların kesimine devam ettikleri binlerce ağacın farklı illere satıldığı belirtildi.

Cudi Dağı bölgesinde kesilen ağaçlar | Fotoğraf: MA

Paylaş

Cudi Dağı bölgesinde korucuların kesimine devam ettikleri binlerce ağacın farklı illere satıldığı öğrenildi. İl Orman İşletme Müdürlüğü, kıyımın kalekolların yol ve alanları için yapıldığını doğruladı.

Şırnak kırsalındaki Cudi Dağı bölgesinde yapımları büyük oranda tamamlanan kalekolların etrafında başlayan ağaç kıyımı devam ediyor. Korucular tarafından yaklaşık iki aydır devam eden ağaç kesimi, kent merkezinden Uludere’nin Şenoba Beldesi'ne kadar uzanan bölgede gerçekleştiriliyor. Korucuların, özellikle Anılmış (Gundikê Remo), Kemerli (Gilindor) ve Yarımsu (Nêvava) köyleri civarında her gün 100 tona kadar ağaç kesimi yaptığı belirtiliyor.

KESİLEN AĞAÇLAR SATILIYOR

Kesilen ağaçların akıbetine dair ise her gün yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Söz konusu ağaçların tonunun 360 TL’den satıldığı öğrenildi. Kesilen odunların 11-12 ton şeklinde kamyonlara yüklenerek, Urfa merkez ve Ceylanpınar ilçesi ile Adıyaman’a gönderildiği bilgisine ulaşıldı.

MÜDÜRLÜK: KALEKOLLAR İÇİN KESİLİYOR

Kesime dair aradığımız Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü, ormandaki ağaç kesimini kabul etti. Telefona bakan kişi, kesimin kalekolların yol ve alanları için ağaç kesiminin yapıldığını belirterek, kurumlarının kesimle bir bağlının olmadığını ifade etti.

(Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Pelin Buzluk: Bu pandemi belki kibrimizi bir kenara bırakmamıza yarayacak

SONRAKİ HABER

EMO Denizli Şubesi: Enerji fonu yoksul yurttaşların desteklenmesi için kullanılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...