19 Mayıs 2020 12:49

Arter’den çevrim içi çocuk atölyeleri

Arter’in “Kuş Dürbünü” başlıklı ilk çevrim içi çocuk atölyesi 23 Mayıs Cumartesi günü başlayacak.

Sığırcık kuşları

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Çevrim içi ortamda birçok etkinlik gerçekleştiren Arter, şimdi de çocuklarla buluşuyor. Arter’in “Kuş Dürbünü” başlıklı ilk çevrim içi çocuk atölyesi 23 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de başlayacak. Arter Koleksiyonu’ndan seçilmiş yapıtlardan yola çıkan “Kuş Dürbünü” atölyesinde çocuklar gökyüzünü gözlemlemek için bir kuş dürbünü tasarlayacaklar. 6-9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirilen atölyeye katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresi üzerinden kayıt yaptırılabilir.

Koronavirüs salgınına karşı alınan sağlık tedbirleri kapsamında geçici olarak ziyarete kapalı olan ve dijital içerikler aracılığıyla kullanıcılarıyla buluşmayı sürdüren Arter, Öğrenme Programı kapsamındaki Çocuk Atölyeleri’ni de çevrim içi ortama taşıyor.

Arter’in ilk çevrim içi çocuk atölyesi “Kuş Dürbünü”, çocuklara yönelik düzenlenecek. Kuşların renklerinin ve bu renklerin uyandırdığı duyguların, farklı sanatsal yaklaşımlar aracılığıyla keşfedileceği çalışmada, çocuklar hayal güçleriyle sanatın yaratıcı olanaklarını birleştirerek gökyüzünü gözlemlemek için rengarenk bir kuş dürbünü tasarlayacaklar. “Kuş Dürbünü” için çocukların, iki adet karton rulo, makas, yapıştırıcı ve boya kalemleriyle birlikte süsleme için renkli kağıt parçaları gibi çeşitli malzemelere ihtiyaçları olacak.

Arter’in çevrim içi Çocuk Atölyeleri, 30 Mayıs’ta “Fluxus Resim”, 6 Haziran’da ise “Kendi Marakasımızı Yapıyoruz!” başlıklı atölyelerle devam edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt: Dayanışmayı bile kendi tekellerine almak istiyorlar

SONRAKİ HABER

Yazar Pelin Buzluk: Bu pandemi belki kibrimizi bir kenara bırakmamıza yarayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...