18 Mayıs 2020 18:55

Uluslararası hekim örgütlerinden Dünya Sağlık Örgütü’ne destek çağrısı

Uluslararası hekim örgütleri, yayımladıkları ortak açıklama ile Dünya Sağlık Örgütü’ne yönelik manipülasyonlara ve uygunsuz baskılara karşı çıkılması için çağrı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü amblemi

Paylaş

Dünya Tabipler Birliği (WMA) ve Avrupa Hekimler Daimi Komitesi’nin (CPME) de aralarında olduğu 6 uluslararası hekim örgütü, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) yönelik manipülasyonlara ve uygunsuz baskılara karşı çıkılması çağrısında bulundu.

WMA, CPME, Afrika Ulusal Tabip Birlikleri Koalisyonu (CANMA), Asya ve Okyanusya Tabip Birlikleri Konfederasyonu (CMAAO), Latin İbero Amerikan Tıp Konfederasyonu (CONFEMEL) ve Güney Asya Bölgesel İşbirliği Topluluğu Tabipler Birliği (SAARC) temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada, bir pandemi yaşanırken Birleşmiş Milletler’in sağlık kuruluşu olan WHO’ya gitmesi gereken kaynakları durdurmanın doğru olmadığı ve hiçbir yarar sağlamayacağı belirtildi.

WHO’ya da, bu tür uygunsuz siyasal baskılara karşı direnerek, sağlık ve bilim alanlarındaki misyonuna odaklanması çağrısında bulunulan açıklamada, siyasal ya da ideolojik saldırılara karşı kuruluşun bağımsızlığını sağlayacak yapısal bir reformun gerçekleştirilmesinin de acil bir gereksinim olduğu hatırlatıldı.

ÖNCEKİ HABER

Kula'da devrilen traktörün altında kalan geç yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi karantinaya alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...