CHP'li Oğuz Kaan Salıcı: Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Yıldırım'ı serbest bırakın

Adana'da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın tutuklanmasıyla ilgili basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, "Güvenlik kamerası kayıtlarını ortaya çıkarın" dedi.

18 Mayıs 2020 14:42
Paylaş

Adana Yüreğir CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, AKP tarafından "güruh" diye lanse edilenlerin Yıldırım'ın annesi, babası ve kardeşi olduğunu belirterek “Buyrun güvenlik kameralarını ortaya çıkarın” dedi.

Yüreğir'de Vefa Destek Grubu üyeleriyle tartışması sonrası gözaltına alınıp serbest bırakılmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sonrasında tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım için basın açıklaması yapıldı. Eren Yıldırım'ın tutuklanmasıyla ilgili Adana’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Kaymakamlık önündeki güvenlik kameralarınnı kaydettiği görüntülerin olayı kolayca aydınlatabileceğini belirterek, “Eren ve ailesi bir saldırıda mı bulunmuş, yoksa bir saldırıya mı maruz kalmış? Bu kolayca ortaya çıkarılabilir, buyurun çıkarın" dedi. Salıcı, silah çeken Kaymakam koruması ve Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, Yıldırım’ın tahliyesi için de dilekçe vereceklerini ifade etti.

“EREN YILDIRIM VEFA DESTEK GURUBU GÖNÜLLÜ ÇALIŞANIDIR”

"Eren Yıldırım yardım dağıtanlara saldırdı" şeklindeki iddiaya cevap veren Salıcı, Yıldırım’ın Vefa Destek Grubu için gönüllü yardım dağıtımı yaptığını, yardımı kimin dağıttığı ile ilgilenmeden CHP’li gençlerin Vefa Destek Grubu çalışmalarına katıldığını ve CHP’li belediyelerin kaymakamlıklarla ortak çalışmalarını fotoğraflarla paylaşarak bu iddianın doğru olamayacağını belirtti.

“GÜRUH DEDİKLERİ ANNESİ, BABASI, KARDEŞİ“

"Dışarıdan bir güruh organize olarak devlet görevlilerine ve Kaymakam’a saldırdı" yönüneki iddianın da gerçeği yansıtmadığını ifade eden Salıcı, “Günün sonunda karakola giden 4 kişi. Bu 4 kişiden birisi Eren Yıldırım’ın kendisi. Diğerleri de kardeşi Deniz, annesi ve babası. Hani ortada bir güruh vardı?” diye sordu.

“KAYMAKAM KORUMASININ İFADESİ NEDEN ALINMADI?”

Bahse konu olamn olayda saldırının kendisini Kaymakam olarak tanıtan Kaymakam korumasının silah çekmesi olduğunu ifade eden Salıcı, “Şimdi soruyoruz, Kaymakamın korumasının ifadesi neden alınmadı?” dedi.

“YANDAŞ MEDYA GÖRÜNTÜLERE NASIL ULAŞIYOR?”

Olayı aydınlatacak videoların Eren Yıldırım ve annesinin cep telefonlarında olduğunu dile getiren Salıcı, “Polis bu videolara el koyduğu için sizinle paylaşma imkanımız yok ama bazı yandaş medya gruplarında ‘kes yapıştır’ yapılarak bazı görüntüler paylaşılıyor ki o görüntüler de o telefonlara ait. Bu görüntülere avukatlar ulaşamazken yandaş medya kalıntıları görüntülere nasıl ulaşıyor?” sorusunu sordu.

“GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNİ YARGI KOLAYCA ORTAYA ÇIKARABİLİR”

Kaymakamlık önündeki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerin kolayca ortaya çıkarılabileceğini dile getiren Oğuz Kaan Salıcı, “Biz gerçeklerin açığa çıkmasını istiyoruz. O güvenlik kameralarındaki görüntüleri polis, yargı hızlı bir şekilde açığa çıkarabilir. Dolayısıyla Eren ve ailesi bir saldırıda mı bulunmuş, yoksa bir saldırıya mı maruz kalmış, kolayca ortaya çıkarılabilir. Buyurun çıkarın” dedi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması düzenlerken.

“CHP BELEDİYELERİNİ ÇALIŞTIRMAMAK İÇİN ISRARLI BİR ÇABA İÇERİSİNDE OLDULAR”

Salıcı son olarak "Tüm bu çabalar, AKP tarafından beka meselesi olarak lanse edilen 31 Mart ve tekrarlanan İstanbul seçimleri sonuçlarının sindirememesiyle ilgilidir. Ekonomik kriz ve salgın ortamında 5 maskeyi dağıtamayan hükümetin halka hizmet götüren CHP’li belediyeleri çalıştırmamaya yönelik için ısrarlı bir çabası var" ifadelerini kullandı. (Adana/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Denizli Avdan'da yapılacak termik santrale karşı muhtarlardan ortak bildiri

SONRAKİ HABER

Mersin'de intihar eden işçinin mesai arkadaşlarında Kovid-19 tespit edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...