18 Şubat 2011 03:17

Aleviler 6 Mart İzmir mitingine hazırlanıyor

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) tarafından ayrı ayrı yapılan, ancak daha sonra birleştirilen “Demokratik Anayasa ve Eşit Yurttaşlık İstiyoruz!” mitingi İzmir Gündoğdu Meydanı’nda 6 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Aleviler ise miting hazırlıklarını sürdürüyo

Aleviler 6 Mart İzmir mitingine hazırlanıyor
Paylaş

ABF ve HBVAKV tarafından iki ayrı miting başvurusu yapılması üzerine, bazı basın yayın organlarında çıkan, “Aleviler bölündü”, “Alevilerden aynı gün iki ayrı miting başvurusu” gibi haberler üzerine ABF Genel Başkanı Ali Balkız yazılı bir açıklama ile “İki ayrı miting başvurusu olduğu bir gerçekti. Bu durumdan kendilerine pay çıkartanlar, avuçlarını ovuşturanlar, gizliden gizliye sevinenler de yok değildi! Bu çevrelerin hevesleri kursaklarında kaldı” diyerek, iki ayrı mitingin birleştirildiğini bildirmişti.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfında Hacıbektaş Dergahı Postnişini, Veliyettin Hürrem Ulusoy, Dertli Divani Dede gözetiminde, ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve federasyon yöneticileri ile yapılan toplantıda, 6 Mart İzmir mitinginin daha önceki mitinglerde olduğu gibi “Alevi Bektaşi Federasyonu ev sahipliğinde ve öncülüğünde” başta Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı olmak üzere tüm kurumların aktif katılımı ve katkıları ile yapılması kararı verilmişti.
Balkız açıklamasında, “Sonuçta Aleviler ‘Sorunu’ kendi Yolu’nun gereklerine göre çözmüşlerdir” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etmişti.
TMMOB’DAN DESTEK
Mitingin tekleştirilmesinin ardından çalışmalar da hızlandırıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı ve ABF Genel Sekreteri Fevzi Gümüş bir heyetle ziyaret ettikleri Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (TMMOB) destek aldılar.
Ziyarette, Alevilerin demokratik istemlerinin karşılanmasının ülkeni demokratikleşmesi talebinden ayrı düşünülemeyeceği vurgulanarak destek istendi.
TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da geçen yıllarda  yapılan mitinglerin Aleviler açısından tarihsel bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 6 Martta da Aleviler’in yanında olacaklarını,  sorunların çözülmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediye-İş: Bu mızrak, bu çuvala sığmaz!

SONRAKİ HABER

Tüketim düştü, vergi arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa