17 Mayıs 2020 13:35

CHP'li Ayhan Barut, tutuklanan Eren Yıldırım'ın serbest bırakılmasını istedi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın serbest bırakılmasını istedi.

Görsel, CHP Gençlik Kolları Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın serbest bırakılmasını istedi. Eren Yıldırım'ın haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandığını söyleyen Barut, "Bu olayın mağduru olan Başkanımız Eren Yıldırım'ın algı operasyonu ve yargıya müdahalenin ardından AKP baskısıyla tutuklanmasını kınıyoruz" dedi.

“EREN YILDIRIM'A ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisinin yönetici ve üyelerinin 'Eşkıya' olarak lanse edildiğini söyleyen Barut, şunları vurguladı:

"Yardımların nereye gittiğini soran, üstelik yanında annesi, babası ve kardeşi olan Gençlik Kolları Başkanımızın mağduriyetini giderecekleri yerde eşkıya gibi yalan yanlış ithamlarla kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar. Asıl bunlar eşkıya gibi hem suçlular hem güçlüler. Bu olayın mağduru olan Başkanımız Eren Yıldırım'ın algı operasyonu ve yargıya müdahalenin ardından AKP baskısıyla tutuklanmasını kınıyoruz. Bilinmeli ki eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. Ekonomik krizin ülkeyi uçuruma sürüklediği bu ortamda, yanlış politikalarıyla halkımızı perişan edenlerin eşkıya gibi haksız ve suçluyken haklı ve güçlü çıkma gayretine boyun eğmeyeceğiz. Bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Arkasında halk desteğini kaybedenlerin algı operasyonlarına teslim olmayacağız. Gerçekleri söylemeye, halkımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Özgürlüğü elinden alınan Eren Yıldırım'a özgürlük istiyoruz. Başkanımız serbest bırakılmalıdır." (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Stuttgart’ta korona gösterisi ve popülist sağ hareket

SONRAKİ HABER

Antep’te bir berberin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 14 kişi izlemeye alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...