17 Mayıs 2020 10:57

İnşaat şantiyesinde Kovid-19 vakasına rağmen iş durmadı

Levent'te TEM Turkuaz Medya şantiyesinde bir işçide koronavirüs tespit edildi, buna rağmen şantiyede çalışmalar durdurulmadı.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul 5’inci Levent’te bulunan TEM Turkuaz Medya şantiyesinde çalışan bir işçinin koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı belirtildi. Ancak, buna rağmen şantiyede çalışmalar durdurulmadı. Şirketin işçiler için hiçbir şey yapmadığını söyleyen işçi, “Testi pozitif çıkan arkadaşı Kağıthane’de karantinaya alınmış bir pansiyona gönderdik. Diğer iki arkadaşı da Bakırköy’de bir otele yerleştirdik. Şirket arkadaşlara resmen ‘git başının çaresine bak’ dedi” dedi.

İşten çıkarılma endişesiyle ismini vermek istemeyen şantiyedeki bir işçi, testi pozitif çıkan işçinin geçtiğimiz Pazartesi günü işe başladığını paylaştı. Perşembe günü yapılan test sonucunun pozitif çıktığını aktaran işçi, şantiye şefinin işçiyi ve yanında bulunan iki arkadaşını şantiye dışına çıkardığını belirtti. 

"ŞİRKET HİÇBİR ŞEY YAPMADI"

Şantiye şefinin işçiden hiçbir hakkını almadan istifa dilekçesi yazmasını istediğini söyleyen işçi, “Testi pozitif çıkan işçi ve onun yanında bulunan iki işçi istifa dilekçesi yazmadı” dedi. İşçi, bunun üzerine şantiye şefinin ise, “Zaten işe yeni girdiniz. Biz size tutanaksız da çıkış yapabiliriz. 'Deneme süreci' diyerek sizi çıkarabiliriz” ifadelerini kullandığını dile getirdi.  

Şantiye dışına çıkarılan işçiler için şirketin hiçbir şey yapmadığını söyleyen işçi, “Arkadaşların bütün masraflarını biz işçiler karşılıyoruz. Testi pozitif çıkan arkadaşı Kağıthane’de karantinaya alınmış bir pansiyona gönderdik. Diğer iki arkadaşı da Bakırköy’de bir otele yerleştirdik. Şirket arkadaşlara resmen ‘git başının çaresine bak’ dedi” diye belirtti.

İŞÇİYE ARKADAŞLARI YARDIM ETTİ

Testi pozitif çıkanın, sahada çalışanlarla arasında temas olduğunu ifade eden işçi, “Sahada çalışan arkadaşlar için bir karantina uygulaması yapılmadı. Arkadaşları şantiye dışı ettiler ve sonra hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ettirdiler. Testi pozitif çıkan arkadaşlarla teması olanlar için biz şeflere, ‘hiç olmazsa özel bir hastanede test yapılsın veya burada doktor tarafından revirde test yaptırılsın’ diye söylüyoruz ama herhangi bir şey yapılmıyor” dedi. 

Şantiye de daha öncede de 50’ye yakın vakanın çıktığını aktaran işçi, “O zamanlarda da hiçbir şekilde işler durmadı. Şuan sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen şirket bir belge almış ve bizi çalıştırmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Iğdır Belediyesi eş başkanlarının soruşturmasına gizlilik kararı getirildi

SONRAKİ HABER

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen kurşunlu bir fotoğrafla tehdit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...