17 Mayıs 2020 10:39

Iğdır Belediyesi eş başkanlarının soruşturmasına gizlilik kararı getirildi

Yerlerine kayyum atanan ve gözaltına alınan Iğdır Belediyesi eş başkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş hakkında yürütülen soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. 

Yaşar Akkuş (solda), Eylem Çelik (sağda) |  Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs’ta görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Iğdır Belediyesi Eş Başkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş hakkında yürütülen soruşturmaya gizlilik kararı konuldu. 

Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan eş başkanların, yarın ifadelerinin alınması bekleniyor. 

Aynı gün kayyum atanmasının ardından gözaltına alınan Siirt, Kurtalan ve Baykan belediye eş başkanları hakkında da yürütülen soruşturmada gizlilik kararı verilmişti. 

CASİM BUDAK TUTUKLANDI

Gözaltına alınarak yerine kayyum atanan Altınova Belediyesi Eş Başkanı Casim Budak ise "terör örgütü propagandası yapma" iddiasıyla bugün tutuklandı. Tutuklanan Budak, Muş E Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. 

HDP'nin Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine 15 Mayıs'ta kayyum atandı, belediye eş başkanları gözaltına alındı. Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova’yla birlikte HDP’nin kayyum atanan belediye sayısı 45’e yükseldi. 6 belediye eş başkanına mazbata verilmeyen ve 2 ismi ihraç eden HDP’nin elindeki belediye sayısı 12’e düştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İSİG: 2 ayda en az 128 işçi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İnşaat şantiyesinde Kovid-19 vakasına rağmen iş durmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...