16 Mayıs 2020 20:02

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: Risk ve vakalar varken lig oynatılmamalı

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kovid-19 salgını sürerken futbol maçlarının oynatılacak olmasını doğru bulmadığını ifade ederek "Acelesi ne?" diye sordu.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay | Fotoğraf: Halife Yalçınkaya/AA

Paylaş

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, koronavirüs salgını devam ederken liglerin oynatılacak olmasından dolayı endişe yaşadıklarını ifade etti, liglerin riskin olmadığı bir zamanda oynanması gerektiğini dile getirdi.  Ligin en iddialı takımlarından biri olmalarına rağmen insan sağlığının çok daha önemli olduğunu belirten Çalımbay, “Futbolcular gergin ve korkuyor. Eğer risk varsa kesinlikle futbol oynanmasın. Acelesi ne, futbol her zaman oynanır” diye konuştu.

"ERZURUMSPOR’U GÖRDÜK, AİLELERİ AĞLIYOR"

Erzurumspor’daki arkadaşlarının eşleri ve çocuklarının ağladığını gördüklerini anlatan Çalımbay “Böyle günleri bizlere yaşatmasınlar. Bu yüzden hiç acele etmesinler, biz oynayabileceğimiz kadar geç bir sürede oynayalım. Eylül olabilir, eylülden önce olabilir. 8 maçımızı da o zaman oynayabiliriz. Risk varsa tamamen lig bitsin, hiçbir sorun yok. İnsanın sağlığı daha önemli, düşüncem risk varsa kesinlikle oynanmaması” dedi.

"OYUNCULAR GERGİN VE KORKUYOR"

Futbolun çok temaslı bir oyun olduğuna işaret eden Çalımbay, şunları kaydetti: “Antrenmanlar da dahil futbolcuyu temassız bırakamazsınız. Biz şimdi antrenman yaptırıyoruz, sadece atlet gibi koşuyoruz. Onun dışında kolay kolay ikili mücadele, maç gibi bir şey yapamıyoruz. Onların verdiği tarihe göre 1 aydan az süre kalmış. Birincisi oyuncuların hazır olması mümkün değil, ikincisi oyuncu korkuyor. Psikolojik olarak korkuyor, gergin, ailesini düşünüyor, çocuğunu düşünüyor.

"FEDERASYONDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ"

Futbolcuların kafasının karışık olduğunu ve futbol oynayacak bir ortamın da bulunmadığını söyleyen Çalımbay, “Federasyonumuzdan, Sağlık Bakanlığından ve Bilim Kurulundan birazcık anlayış bekliyoruz. Risksiz bir zamanda bizi oynatsınlar, bunu yaparlarsa herkes rahatlıkla oynayabilir” değerlendirmesinde bulundu. “Herkes gergin, herkes sıkıntılı, onun için liglerin oynanmaması gerekiyor” uyarısını yineleyen deneyimli teknik adam maçlarının 1-2 vaka varken iptale edildiğini hatırlatarak “Şimdi vaka çok, maçları oynatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

"HALKA 'EVDEN ÇIKMA', FUTBOLCUYA 'SALDIR' DİYORSUNUZ"

Çalımbay, antrenmanların da verimsiz geçtiğini söyleyerek “Halka evden çıkmayın, mesafeyi koruyun diyorsunuz futbolculara da saldırın diyorsunuz” ifadelerini kullanarak TFF’nin teknik direktörlerin fikirlerini almasını isteyerek “Belki bizi bir araya getirip fikrimizi alsalar onları ikna edeceğiz. Ama bize ne fikir soran var ne bir şey soran var” dedi.   

Oyuncularımdan birkaçı ‘Ben oynayamayacağım’ dese oynama diyeceğini belirten Çalımbay, bazı takımlarda futbolcu ve kulüp çalışanlarının testlerinin pozitif çıkmasının üzüntüsünü yaşadıklarını anlatarak “Biz futboldan kaçmıyoruz. Bu bizim işimiz, mesleğimiz ama karşıda da virüs var, hastalık var. İnsanlara evde otur derken, futbolcuları kaldırıp oynatmak antrenman yaptırmak bana göre doğru değil. Zamanı değil, zamanı gelince her şeyi yaparız” şeklinde konuştu.

"ACELESİ NE?"

“Acelesi ne, futbol her zaman oynanır” diye konuşan Çalımbay, parayı bulabilirsin ama bazı şeyleri bulmanın mümkün olmadığını dile getirerek “Şu anda bizim yaşadığımız sıkıntıların haddi hesabı yok. Ligin eylül ayında oynatılması gerekir. Hatta bugünden itibaren ileride oynatılması için bir açıklama bekliyorum” dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset Bilimci Dr. Arzu Yılmaz: Ortadoğu’nun ihtiyacı yeni bir toplumsal sözleşme

SONRAKİ HABER

Salgın koşullarında derinleşen yoksulluk: Yoksul kadınların hayatta kalma savaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...