16 Mayıs 2020 19:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef gösterdi, CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı tutuklandı

CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, Vefa Destek Grubu üyeleriyle tartışması sonrası gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Yıldırım, Erdoğan'ın konuşması sonrasında tutuklandı.

Görsel, CHP Gençlik Kolları Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Adana Yüreğir'de Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle aralarında tartışma çıkması sonrasında gözaltına alınıp serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı konuşmanın ardından tutuklandı.

“4 KİŞİ SALDIRDI DEMİŞLERDİ, 4 KİŞİNİN AİLESİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

Olay, iktidara yakın medya organlarında "Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine 4 kişinin saldırısı" olarak yer almıştı. Yıldırım, yaptığı açıklamada kendisini Kaymakam olarak tanıtan sivil giyimli kişinin kendilerine silah doğrulttuğunu anlattı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASININ ARDINDAN TUTUKLANDI

Önceki gün Eren Yıldırım’ın mahkemede serbest bırakılması üzerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin “Adanalılar böyle eşkıyalıklara izin vermez” açıklaması yaptı. Sonrasında Savcılık tutuksuz yargılanma kararına itiraz etti. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya dair yaptığı konuşmasında CHP ve HDP'yi hedef göstermesinin ardından Eren Yıldırım tutuklandı.

SİLAH ÇEKEN KİŞİ “KAYMAKAMIM” DEMİŞ

Yıldırım, görüntülü olarak yaptığı açılamada şunları söylemişti:

“Yenidoğan Mahallesi’nde Annem, Babam ve erkek kardeşimle birlikte yürüyüş yaparken Yüreğir Kaymakamlığı önünde kamyonlarla patates olduğunu görünce kalabalık içerisinde sivil giyimli bir şahsa bu sebzelerin ne için kullanılacağını sordum. Ben bir vatandaş, Gençlik Kolları Başkanı ve Vefa Grubu çalışanı olarak yardımların nereye yapılacağını sordum. Bunun akabinde soru sorduğum sivil giyimli şahıs birden hiddetlenerek beni ve ailemi olay yerinden uzaklaştırmaya kalktı. Ben Gençlik kolları Başkanı olduğumu söyleyince ‘Ben de Kaymakam’ın’ diyerek bize silah doğrultup silahın ağzına mermi verdi. Silahı 17 yaşındaki erkek kardeşimin karnına dayadı. Bunun üzerine bize saldırmaya başladılar. Saldırıya uğradığımız için polis ihbar hattını arayıp saldırıya uğradığımızı söylemeye çalışırken polisler geldiler. Akabinde sanki saldırıya uğrayan ve silahla tehdit edilen biz değilmişiz de biz onlara saldırmışız gibi annem, babam ve erkek kardeşimle birlikte göz altına alındık. Geceyi Akıncılar polis merkez amirliğinde geçirdik. Ertesi saba adliyeye sevk edildik. Annem, Babam ve kardeşim savcılık tarafından, ben sorgu hakimliği tarafından serbest bırakıldım”

“HER SORU SORANA SİLAH MI ÇEKİLECEK?​”

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, yaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi. “Her soru sorana silah mı çekilecek”  diye soran Çelebi, “Orantısız güç uygulanarak mağdur edilen Gençlik Kolu başkanımız ve ailesine silah çekildiği gibi, olay yerinde olmayan Yüreğir Kaymakamı’nın şikayetçi olması nedeniyle Yüreğir Gençlik Kolu Başkanımız Eren Yıldırım ve ailesi  gözaltına alınıp, Eren Yıldırım mahkemeye çıkarılırken, silah çeken koruma hakkında herhangi bir işlem yapılmaması oldukça düşündürücüdür” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cuhmurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı 1915 Çanakkale Köprüsü kulelerinin tamamlanması töreninde, Vefa Destek Gruplarının çalışmalarından bahsederek HDP ve CHP'yi hedef almıştı. Erdoğan, Yüreğir'de Vefa Sosyal Destek Grubu'na sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğunu ve bu kişilerin CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ile beraberindekiler olduğunu öne sürmüş, "PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

CHP GENÇLİK KOLLARI AÇIKLAMA YAPTI, "SENİNLEYİZ" DEDİ

Eren Yıldırım'ın tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının Twitter hesabından yapılan açıklamada tutuklanma kararı kınandı.

CHP Gençlik Kollarının açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"14.05.2020 günü Adana'ya bağlı Yüreğir ilçesinde, kamu gücü kullanılarak, Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım ve ailesine yapılan şiddeti maskeleme ve dahası, mağduru terörize ettikten sonra yargı eliyle tutuklatma girişimine cevabımızdır.

Herkes bilmelidir ki Eren'in 14.05.2020 günü ailesi ile ikamet ettiği mahallede yürüdüğü esnada "bu yardımlar nereye yapılacak" diye sorduğu cevaba aldığı yanıtın silah ve zorbalıkla olduğu gerçeği örtbas edilmiştir. Kaymakamlık makamının gücü kullanılarak 17 yaşındaki kardeşine silah dayatıldığı gerçeği yine aynı eller tarafından örtbas edilmiştir. Sokaktaki yurttaşa silah çekme gücünü kendinde bulan Kaymakamlık makamının aileyi gözaltına aldırdığı ancak saldırıya ait hiçbir beyan ve kanıtta bulunmaması üzerine ailenin serbest bırakıldığı gerçeği ise bahse dahi konu olmamıştır.

Dün gece Eren'in ve ailesinin masumiyetini ilan eden detaylar, AKP otoritelerince "tutuklama gerekçesine" evrilerek yargının eline teslim edilmiştir. AKP Genel Başkanı'nın 23 yaşındaki Eren'i terörize eden tüm medyasından dağıttığı açıklamalar ise arkadaşımızı kanıtsız ve gerekçesiz tutuklatmıştır.

Kardeşine silah çekilen ve alenen tehdit edilen Eren, 62 gündür sokakta Yüreğir halkına ilaç, erzak, temizlik maddesi götürmesinin ve yine Yüreğir halkı için bir şey yapmak istemesinin bedelini ödemektedir. Vefa Sosyal Destek Grupları ile çalışma yapan Eren'in, aynı yapıya saldırdığını söylemek ve dahası hiçbir kanıt sunmadan salt CHP nefret öğeleriyle bunu bezemek Saray rejiminin salgına karşı kazandığı tek bağışıklıktır.

AKP yargısı, Perşembe gecesi merminin ucundaki Eren'in değil de kavanoz kavanoz mermiyi CHP'lilerin üstüne salanları korumaya devam etmektedir. Adana yargı mensupları, damat ve Yüreğir Belediye Başkanı arasındaki ilişkiye dayanmış zeminini korumaya devam etmektedir. Saray rejimi, virüs ve tehdit demeden memleketi için mücadele eden yurttaşını otoritesi karşısında biat ettirme çabasına devam etmektedir.

 AKP Genel Başkanı bilmelidir ki salgın fırsatçılığıyla önümüze sunduğu bu yeni versiyon totaliter rejim, bize hakikatimizi yitirtmeyecek.

Ve kardeşimiz Eren'e.
100 yıldır bu topraklarda var olan ve her türlü mücadeleden halkıyla galip çıkan Cumhuriyet Halk Partisi seninle. Memleketin ve Yüreğir için verdiğin mücadele bu iftiralarla karalanmayacak, izin vermeyeceğiz.

Seninleyiz, gerçekler seni özgür bırakana kadar buradayız."

Ayrıca CHP Gençlik Kollarının Twitter hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda tutuklamaya tepki gösterildi ve "Ailesinin yanında kaymakam koruması tarafından silah çekilen Yüreğir Gençlik Kolu Başkanımız Eren Yıldırım, kirli ve çirkin bir spekülasyonun kurbanı olarak hedef gösterilmiş ve bugün çıktığı mahkemece tutuklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiğli'de çalışan işçiler: Yarım ekmeğe mahkum edildik

SONRAKİ HABER

Siyaset Bilimci Dr. Arzu Yılmaz: Ortadoğu’nun ihtiyacı yeni bir toplumsal sözleşme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...