16 Mayıs 2020 16:43

HDP'den Erdoğan'a yanıt: Kayyum atadığınız yerlerde seçim yapalım, hodri meydan!

HDP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini de hedef alarak yaptığı seçim göndermeli açıklamaya yanıt verdi, "Hodri meydan, kayyım atadığınız yerlerde seçim yapmakla başlayalım" dedi.

HDP logosu

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini de hedef alarak "Milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammül edemeyen siyasi uzantılara sandıkta cumhur ittifakı olarak hezimete uğratmayı sürdüreceğiz" sözlerine yanıt verdi, "Hodri meydan, kayyım atadığınız yerlerde seçim yapmakla başlayalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü kulelerinin tamamlanması töreninde yaptığı konuşmada, Vefa Destek Gruplarına yönelik saldırılardan bahsederek HDP ve CHP'yi hedef göstermişti. Erdoğan konuşmasında "Sınırlarımız içinde ve dışında PKK'sından FETO'suna kadar tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz. PKK'nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammül edemeyen siyasi uzantılara sandıkta cumhur ittifakı olarak hezimete uğratmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullanarak seçim göndermesi de yapmıştı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, yayımladığı açıklamayla Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. HDP'nin açıklamasında "Hodri meydan, kayyım atadığınız yerlerde seçim yapmakla başlayalım" denildi.

HDP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

  • Van Özalp’te yaşanan ve 2 yurttaşımızın ölümü ile sonuçlanan saldırıyı aynı gün, yani 14 Mayıs’ta Eş Genel Başkanlarımız yaptıkları açıklamada en sert biçimde kınamış ve asla kabul edilemez bulduğumuzu belirtmiştir.
    Bu karanlık, şaibeli ve henüz kamuoyuna zerre kadar doyurucu bilgi verilmemiş saldırı sonrasında tüm ilçe yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve çeşitli zamanlarda yönetimlerimizde yer almış 70 yaşındaki anneler dahil 38 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların avukatlarına verdikleri bilgilere göre henüz kendilerine olay ile ilgili tek bir soru sorulmamış ve bir suçlama yöneltilmemiştir.
    Sert biçimde kınadığımız bu olayla ilişkilendirilmemiz, daha önce de örneklerini gördüğümüz kumpasların yeni bir örneğidir. Bu gözaltılar HDP’ye yönelik yeni bir tezgahın parçasıdır. Bu anlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerini kesinlikle reddediyoruz.  
  • Bir diğer kumpas ise yerine kayyım atanan ve evine yapılan baskınla gözaltına alınan Kurtalan Belediye Eşbaşkanımız Baran Akgül’le ilgilidir. Akgül’e ait olduğu yalanıyla basına servis edilen notlar, dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen iktidar medyasında “HDP’li başkanın bomba tarifi” şeklinde haberlere konu olmuştur. “HDP ile PKK'nın bağlantısı bir kez daha deşifre edildi” başlığıyla servis edilen bu haberlerde, görevden alınan HDP’li belediye başkanının ajandasından bomba tarifi ve şemaların çıktığı ileri sürülmüştür.
    Ancak bu haberlerde yer alan notların, 2009 yılında Silopi Hisar Üs Bölgesi’nde Topçu Eğitim Çavuşu olarak görev yapan Akgül’ün yeğeni Tarık Kutluk’a ait eğitim notları olduğu ortaya çıkmıştır. İktidar medyası daha önceki birçok örnekte görüldüğü gibi yine HDP’ye dönük bir kara propaganda yoluyla hazırlanan bir tezgahın sürdürücüsü olmuştur.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bu kumpasları da dile getirerek HDP’yi seçimlerde hezimete uğratacağını söylemiştir. Geçtiğimiz günlerde 5 belediyemize daha kayyım atanmıştır. Kamuoyunda bu kayyım atamalarının hiçbir meşruiyeti olmadığı için, bu tür yalan haber servisleri ile kayyım atamaları meşru gösterilmeye çalışılmaktadır.
    Bizler de diyoruz ki, hodri meydan. Her türlü seçime hazırız. Kendinize o kadar güveniyorsanız, önce kayyım atadığınız ve halkın iradesini gasp ettiğiniz yerlerde en kısa zamanda seçime gidelim. Önce oralardan, yani halkın iradesini gasp ettiğiniz yerlerden başlayalım.
    Haksız ve hukuksuz adımlarınıza asla meşruiyet kazandıramayacaksınız. Halk kendi iradesine yönelik bu düşmanca tutumu asla kabullenmeyecek ve unutmayacaktır. Halk partisine ve geleceğine kararlı ve inançlı bir şekilde sahip çıkacaktır.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs sebebiyle son 24 saatte 41 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan meslek örgütlerini neden hedef alıyor? | Gündem Özel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...