14 Mayıs 2020 16:25
Son Güncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2020 11:37

RTÜK Başkanı toplantıya gelmedi, Sevda Noyan'ın tehdit yağdırdığı program görüşülmedi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısına mazeret bildirerek katılmadı. Sevda Noyan'ın tehditler yağdırdığı program toplantıda gündeme getirilmedi.

Ekran görüntüsü, Ülke TV yayınından alınmıştır.

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) CHP'li üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bugün gerçekleştirilen toplantıya mazaret bildirerek katılmadığını ve Sevda Noyan‘ın katıldığı programın toplantıda hiç gündeme getirilmediğini açıkladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil" dedi.

Ülke TV’de Esra Elönü‘nün sunduğu “Arafta Sorular” programında konuk olan Sevda Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür yani. Onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi olarak. Biz liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede yani. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede böyle var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” tehditlerini dile getirmişti.

Tehditlerin büyük tepki toplamasının ardından gerçekleştirilen ilk toplantıya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin katılmadı.

RTÜK'ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı, Şahin’in toplantıya mazaret bildirerek katılmadığını söyledi.

Taşçı, başkansız gerçekleştirilen toplantıda Sevda Noyan’ın gündeme getirilmediğini ve görüşülmediğini belirtti.

Taşçı’nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin 'mazeret' bildirerek bugünkü olağan Üst Kurul toplantısına katılmadı. 'Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür' diyen Sevda Noyan’ın katıldığı program, Üst Kurul gündemine getirilmedi ve görüşülmedi."

"BÜYÜTÜLECEK BİR KONU DEĞİL"

Ülke TV ile ilgili raporların üst kurula geleceğini aktaran RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri, biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs şüphesi taşıyan vatandaşlar için yapılan konteyner kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Garo Paylan: Vergiler halktan toplanıyor, halka dönmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...