15 Mayıs 2020 00:05

Belediye işçisi: Belirsizliğin giderilmesini istiyoruz

"Kronik hastalık raporum varsa ve Cumhurbaşkanlığı bana bu hakkı veriyorsa ben bu hakkı neden kullanamıyorum?"

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Şişli Belediyesi Fen İşleri Çalışanı

Şişli Belediyesinde çalışan bir işçiyim ve kronik hastalık raporum var. Bu pandemi döneminde kronik hastalığım olduğu için, Şişli Belediyesine hastalık raporumu sundum. Bir aya yakın bir süre idari izinli personel olarak evimde istirahat ettim. Sonrasında telefonla belediyeye çağrıldım. Benden sunmuş olduğum raporumun iptali istenip yıllık izne ayrılmak istediğime ilişkin bir dilekçeyi imzalamam istendi. Ben bunu kabul etmediğimi, raporum geçersizse işime devam etmek istediğimi söyledim. Ama raporum nedeniyle bana iş veremeyeceklerini söylediler. Aynı durumda olan diğer arkadaşlarımın aynı dilekçeyi imzaladığını duyunca ben de imzalamak zorunda kaldım.

Bana kronik raporlu çalışanlarının senelik izne çıkarılma gerekçesi olarak İŞKUR üzerinden prim kaybı olmaması gibi bir neden söylendi ancak ne olduğunu hiçbirimiz anlamadık. Kronik raporum varsa ve Cumhurbaşkanlığı bana bu hakkı veriyorsa ben bu hakkı neden kullanamıyorum? Bu durum bizi büyük bir belirsizliğe itmiştir, üstelik senelik izin belgesi düzenlenip düzenlenmediğini de bilmiyoruz çünkü bize herhangi bir belge verilmedi.

Üyesi olduğumuz DİSK’e bağlı Genel-İş’in işyeri temsilcileri ise bize herhangi bir açıklama dahi yapmamıştır. Böyle bir salgın döneminde kendimizi, sağlığımızı nasıl koruyacağımızı mı düşünelim, bu durumu mu düşünelim? Bir yandan da düşünmemiz gereken ailelerimiz var zaten. İçinde bulunduğumuz süreç sinirlerimizi yeterince yıpratırken bir de böylesi bir durumla karşılaşmak biz çalışanları çok üzdü, psikolojimizi bozdu.

Bu belirsizliğin bir an önce giderilmesini ve hakkımız olan idari iznin uygulanmasını, eğer gerçekten bizi prim kaybına karşı korumak için yapıldıysa böyle bir dilekçeye neden ihtiyaç duyulduğunun açıklanmasını istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Dr. Murat Özveri: SGK'nin Kovid-19'u iş kazası kapsamından çıkarması hukuksuz

SONRAKİ HABER

Şair Mahmut Temizyürek: Dışarıda kar yağarken içeride bahar olmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...