13 Mayıs 2020 17:28

Bergama Emek ve Demokrasi Güçleri: Soma’nın hesabını er ya da geç soracağız

İzmir Bergama'da Emek ve Demokrasi Güçleri, Soma Katliamında yaşamını yitiren madencileri andı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir’de Bergama Emek ve Demokrasi Güçleri, 6’ncı yıl dönümünde Soma Katliamında yaşamını yitiren madencileri anarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açıklamada basın metnini Eğitim Sen Bergama Temsilcisi Şirin Ural okudu.

Ural, “Bugün “çarklar dönsün” diye yüz binlerce işçiyi, yeterli tedbirleri almadan fabrikalarda, inşaatlarda, marketlerde, kargo şirketlerinde, kamu işyerlerinde çalıştırıp yüzlercesinin Kovid-19’a yakalanmasına, onlarcasının ölümüne neden olanlar bundan tam 6 yıl önce de gerekli denetimleri yapmadıkları, rodövans, dayıbaşılık gibi güvencesiz çalıştırma uygulamalarını yaygınlaştırdıkları için, Soma’da 301 maden işçimizi kaybetmemize zemin hazırladılar! 301 işçi kardeşimiz göz göre göre gelen bir katliam sonucu hayatını kaybetti” dedi.

“Salgında da gördük ki, bu düzen, daha fazla kâr için can kaybını meşru gören bir düzendir” diyen Ural, “Bu düzen ve onu ayakta tutan zihniyetin sonucu olarak, Türkiye iş cinayetlerinin en fazla olduğu ülkelerden biri olmuştur. Soma katliamını unutmamak unutturmamak hepimizin görevidir. Hukuki, politik, ekonomik ve ahlaki olarak göçmüş bu düzenden Soma’nın hesabını er ya da geç soracağız” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam