13 Mayıs 2020 15:21

Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis tahliye edildi

13 gün önce sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis, tutukluluğuna yapılan itirazlar üzerine tahliye edildi.

Ferit Kilis (solda) ve Avukat Tugay Bek | Fotoğraf kaynağı: Tugay Bek

Paylaş

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan ve Adana F Tipi Cezaevinde tutulan Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis tahliye edildi. Sık sık kalp spazmı geçirdiği için sağlığı konusunda ailesinin endişe yaşadığı Kilis, tutukluluğuna yapılan itirazlar üzerine 13 gün sonra tahliye edildi.

Tahliye kararına sevindiğini ifade eden Kilis, “Pandemi ortamında evden, karakola, oradan adliyeye, sonra birkaç kapı ve arama geçerek cezaevine götürüldüm. Hücrede tek başıma kaldım. Kalp krizi geçirsem hastaneye yetiştirilmem zor olurdu” dedi. Bir gencin ölüm orucunda ölmesine tepki olarak bir paylaşım yaptığını ifade eden Kilis, Adana’da da bir mülteci genç öldürülmüştü. Ona da tepki gösterdik. Bu şekilde tutuklanmam doğru değildi” dedi.

NE OLMUŞTU?

1 Mayıs sabahı gözaltına alınan ve “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçu ileri sürülerek tutuklanan Kilis, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 297. gününde hayatını kaybeden Mustafa Koçak’ın yargılandığı mahkemenin başkanına yönelik bir paylaşımda bulunmuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 952'ye yükseldi

SONRAKİ HABER

TFF'den lig başlangıç tarihlerine dair yeni açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...