13 Mayıs 2020 15:06 Güncelleme: 13 Mayıs 2020 16:40

Socar Holding Aliağa havasını kirletmeye devam ediyor

İzmir Aliağa'da kurulu Socar Holding’e ait PETKİM'in bacasından gökyüzüne bugün yoğun siyah dumanlar yayıldı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Aliağa'da kurulu Socar Holding’e ait PETKİM'in bacasından geçtiğimiz Şubat ayında gökyüzüne yayılan yoğun siyah dumanlar bugün yine yayıldı. Tüm yurttaşlar gibi Aliağa halkı da Kovid-19 salgını ile mücadele ederken aynı zamanda Socar Holding'in çevre düşmanı üretimi yüzünden de mağdur oluyor. Bugün saat 17.00 civarında PETKİM işletmesinden havaya yayılan kara dumanlar halkın tepkisine sebep oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan PETKİM yönetimi, “13 Mayıs 2020 saat 17:00 civarında meydana gelen arıza sonucu PETKİM’deki ünitelerimizden birinde, emniyet amaçlı kontrollü duruşa geçilmiştir. Ünitemiz, arızanın giderilmesinin ardından yeniden devreye alınacaktır. Belirttiğimiz saatte tesisimizin bacasından çıkan duman bu duruştan kaynaklanmakta olup, sahamızda iş güvenliği açısından bir problem bulunmamaktadır” derken halk ve çevre salığını hiçe sayması Aliağa halkının tepkisine neden oldu. 

Sürekli hale gelen Socar tesislerinden havaya zehirli gaz ve duman yayılmasının ne zaman kesileceğini merak eden Aliağa halkı, çevreye duyarlı üretim yapmasını bekliyor. 

Aliağa petkim bacasından siyah yoğun dumanlar yükselirken

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam