13 Mayıs 2020 12:18

Kürt Dil Bayramı'nda, İranlı ilk Kürt şairlerden Baba Tahirê Uryan damgası

Kürt Dil ve Kültür Ağı, ayrıca bu yılki Kürt Dil Bayramı etkinliklerinde, 10’uncu yüzyıl sonları ile 11’inci yüzyıl başlarında İran’da yaşayan ilk Kürt şairlerden Baba Tahirê Uryan’ı öne çıkaracak. 

Fotoğraf: İnanç Yıldız/Evrensel

Paylaş

Her yıl kitlesel etkinlerle karşılanan 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı, bu yıl koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle online etkinliklerle kutlanacak. 
Kürt Dil ve Kültür Ağı, 13-17 Mayıs tarihleri arasında instagram, Twitter, Kürtçe TV kanalları üzerinden çeşitli etkinlikler organize edecek. Online etkinlikler kapsamında düzenlenecek konser ve söyleşilerde ise, “Kürt dili ve edebiyatı”, “kadın ve dil”, “folklor ve dil”, “dil ve kültür”, “eğitim ve dil” ile “Kürt birliği” gibi konular ele alınacak. Kürt Dil ve Kültür Ağı, ayrıca bu yılki etkinliklerde, 10’uncu yüzyıl sonları ile 11’inci yüzyıl başlarında İran’da yaşayan ilk Kürt şairlerden Baba Tahirê Uryan’ı öne çıkaracak. 

ÇOCUKLARA KÜRTÇE SEVGİ

Çalışmaları hakkında MA’ya konuşan Kürt Dil ve Kültür Ağı Sekretaryasından Bawer Berşev, bu yılın başlarında çalışmaya başladıklarını hatırlatarak, ağın çatısı altında 18 masanın olduğunu paylaştı. Masaların kendi içinde kategorize olduğunu dile getiren Berşev, “Yazar, edebiyat, yayıncı, iş insanları, avukat, mühendis, medya ve buna benzer birçok masadan tüm renklerimizle kendi içimizde çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

Yapılacak programlarda çocuklar için de etkinlik yapılacağını aktaran Berşev, MA Müzik Gurubu tarafından çocuklar için verilecek konserin de bunlardan birisinin olduğunu ifade etti. Berşev, “Kürt dil gününde de her şeyden önce Baba Tahirê Uryan’ı öne çıkarıyoruz. Bu yüzden 15 Mayıs programlarımız çok önemli. Tüm Kürtçe kanallarda canlı yayınlar yapılacak. Özellikle hususi olarak çocuklarının Kürtçe öğrenmesini isteyen herkes yapılacak etkinlikleri izlesin. Çocuklarına Kürtçe dersler verip, Kürtçe sevgiyi göstersinler. Sadece 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nda değil. Her gün için olmalı” çağrısı yaptı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Turizm sektörünü neler bekliyor?

SONRAKİ HABER

Karantinada sendikacılık: Vuhan örneği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...