11 Mayıs 2020 14:27

Riyad’da mahsur bırakılan inşaat işçileri: Sesimizi duyan yok

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015'te metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” diyor.

Fotoğraf: İşçiler

Paylaş

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketinin yapımını üstlendiği Riyad metrosu inşaatında çalışan işçiler, şirketin haklarını gasbettiğini belirterek, Türkiye’deki yetkililere seslendi: “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz.”

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılı itibariyle Suudi Arabistan’ın Riyad kentine çalıştırılmak için getirildiklerini belirten işçilerden Bahadır Sarıyaprak, “Şirket sözleşmelerimizi 2020’nin şubat ayında feshetti. Ancak kıdem, ihbar tazminatlarımızı, fazla mesai ücretlerimizi ve sosyal haklarımızı ödemedi. 4 aydır burada ücret almadan bekliyoruz. Burada iş mahkemelerinde de hukuki sürecimiz sürüyor. Ancak mahkemeler salgından dolayı iki buçuk aydır işlevsiz. Salgından önce davası sonuçlanan iki arkadaşımıza 70 bin dolar ödenmesine karar verildi ama şirket bir ödeme yapmadı” dedi.

Şirketin ülkeye dönmeleri için tüm haklarından vazgeçmelerini ve 4 aylık ücret karşılığında ara buluculuk süreciyle ilgili bir evrakı imzalatmak istediğini belirten Sarıyaprak, “Bizler hiçbir şekilde haklarımızdan vazgeçmek istemiyoruz” diye konuştu.

Bu süreçte Türkiye’deki bakanlardan, partilerin milletvekillerinden telefonla konuşarak yardım talebinde bulunduklarını ifade eden Sarıyaprak, “İçişleri Bakanıyla, Dışişleri Bakanıyla bizzat görüştük. Ama ülke yetkililerinden sesimizi duyan olmadı. Yetkililere sesleniyoruz. Bizi en yakın zamanda sevdiklerimize, çoluk çocuklarımıza kavuşturmalarını istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum, İbrahim Gökçek'in mezarına yönelik saldırı girişimlerini kınadı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da, 90 sağlık emekçisinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...