11 Mayıs 2020 11:02
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2020 10:34

Salgın başladığı Çin'de 51 yeni koronavirüs vakası

Çin’de vaka sayısı artmaya devam ediyor. Ülkede 51 kişide virüs tespit edildiği ve çoğunun virüsün ortaya çıktığı Vuhan’da olduğu belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüs (Covid-19) salgınının başladığı ve enfekte olan kişilerin neredeyse sıfıra indiği Çin’de vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. Ülkede haftalar sonra 51 kişide virüs tespit edildiği açıklandı.

Koronavirüsten (Covid-19) salgınının başladığı ve enfekte olan kişilerin neredeyse sıfıra indiği Çin'de vaka sayısı haftalar sonra yeniden yükselişe geçti. Koronavirüsten enfekte olan kişilerin neredeyse sıfıra indiği Çin’de vaka sayısı artmaya devam ederken ülke 51 kişide virüs tespit edildiğini ve çoğunun virüsün ortaya çıktığı Vuhan’da olduğunu açıkladı. İçlerinde hiçbir belirti göstermeyen asemptomatik 40 vakanın olduğu bildirildi. Yetkililer, salgının başladığı kent olan Vuhan’da son 10 günde 6 milyonun üzerinde testin yapıldığını belirtti.

Dünya genelinde karantinaya alınan ilk şehir olan Vuhan'da hiçbiri ülke dışı kaynaklı olmadığı belirtilen beş vaka görülmüştü. Salgının başladığı yer olan Vuhan'da 76 gün süren karantina 8 Nisan'da kaldırılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir'de mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 10 yaralı

SONRAKİ HABER

İskender Bayhan: Hükümet koronavirüs sürecini deneme yanılma yoluyla yürütmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...