11 Mayıs 2020 00:15

Şerzan Kurt için adalet talebi sürüyor

Şerzan Kurt’un polis kurşunuyla öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Ölümünün 10. yılında Şerzan’ın üniversite arkadaşları anma programı düzenleyecek.

Şerzan Kurt polis tarafından Muğla'da öldürülmüştü. (Fotoğraf: DHA)

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Muğla Sıtkı Koçman üniversitesinde okuyan Şerzan Kurt’un polis kurşunuyla öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Ölümünün 10. yılında Şerzan’ın üniversite arkadaşları anma programı düzenleyecek. Instagram üzerinden düzenlenecek programa Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt da katılacak. Gazetemize konuşan Kurt, “O zamanki emniyet amirleri ve yetkililerin anlatımına göre çok basit bir olaydı, Doğulu gençlere sataşma vardı ve kontrol altına alınmıştı ama karanlık güçler bunu fırsat bilmişti. Şerzan o gece saat ikiye 15 kala bir polis memuru Gültekin Şahin tarafından hedef seçilerek öldürülmüştü ve kamera görüntülerinden de tespit edildi. Tanıklar da teşhis etti. Yani Şerzan bilerek öldürülmüştü” diye konuştu.

BABA KURT: HERKESE ADALET LAZIM

Şerzan’ın ölümünden sonra ise hukuki süreci de değerlendiren Kurt, “Polise önce 8 yıl verildi, bırakıldı sonra 16 yıl verdiler, tekrar tutuklandı. Polisin avukatları tekrar itiraz etti ve Yargıtaya gittiler. Bugün mahkemeler, özellikle Şerzan’ın davasında olduğu gibi hakkaniyet içinde tecelli etmiyor. Yargıtay daha sonra kendi verdiği kararını görmezden geldi ve yerel mahkemeye yeniden gönderildi. Yerel mahkeme ise bu kez polisi ödüllendirircesine 12 yıl ceza verdi, indirime giderek 8 yıl. Yani başa dönüldü” dedi. Polisin dışarıda serbestçe dolaştığını belirten Kurt, buna yeniden itiraz ettiklerini belirterek herkes için adaletin gerekli olduğunu söyledi. Kurt, “Bizim isteğimiz adaletin hakkaniyeti. Şerzan da bu topraklarda yaşamış bir birey, Yargıtay hükmünü bildirsin biz bunun için mücadele edeceğiz. Biz tekrar şunu talep ediyoruz: Herkese adalet lazım, Şerzan’a lazım olduğu gibi yarın da başkasına lazım olacaktır.” dedi.

"BİR ARADA HAREKET ETMELİYİZ"

Şerzan Kurt’un üniversite arkadaşlarından Yavuz Gezici de “Gezi sürecinde yitirdiklerimiz, devam eden yıllar içinde Nevruz kutlamalarında yargısız infazla öldürülen gençler, pandemi sürecinde çalışmak için sokağa çıkmak zorunda kalan Suriyeli gencin sözde ihtara uymadığı gerekçesiyle öldürülmesi ve şu günlerde ölüm oruçlarında vefat eden İbrahim’in, Helin’in, Mustafa’nın ailelerine ve cenazeye yapılan baskıcı, zulme varan uygulamalar aslında hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. Bu noktadan hareketle bunları unutmadan ve anılarını daima taze tutarak ve birlikte verilecek bir mücadeleyle aşılabilecek bir engel olduğunu kimsenin unutmaması gerekiyor” dedi. Gezici “Bizler 10 yıl geçse de Şerzan’ı unutmadığımızı göstermek istiyoruz” diyerek 11 Mayıs (bugün) 21.00’de twiterda #OnuncuYılındaŞerzanKurt tag ile paylaşım yapacaklarını, 12 Mayıs saat 21.00’de de 10.yılındaserzan isimli -Instagram hesabından da canlı yayın yaparak anma programı düzenleyeceklerini söyledi.  Şerzan’ın üniversiteden bir başka arkadaşı Fırat İnal ise, “10 yıl geçti, ilk gün gibidir hâlâ acısı da anısı da dostlarının, yoldaşlarının, en çok da ailesinin yüreğinde... Bu organize kötülüğün ne ilk ne de son kurbanıydı Şerzan. Bugün aydınlık, ilerici düşüncelere sahip bütün kesimlerin korku kadar cesaretin de bulaşıcı olduğunu hatırlaması ve artık yaşanan, yaşanacak hiçbir kötülüğe sessiz kalmaması gerekiyor” dedi.

Reklam