10 Mayıs 2020 12:36

İzmir Barosu: İbrahim Gökçek’in cenazesinde yaşananların açıklanması mümkün değil

İzmir Barosu, İbrahim Gökçek’in cenazesinde yaşananların hukukla, ahlakla ve vicdanla açıklanmasını mümkün olmadığını belirtti. 

İbrahim Gökçek için düzenlenen cenaze töreni | Fotoğraf: MA

Paylaş

İzmir Barosu, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenaze töreninde yaşana saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Gökçek için cemevinde düzenlenen törene polisin müdahalesinde ailenin avukatları olarak orada bulunan Didem Baydar Ünsal, Seda Şaraldı ve stajyer avukat Doğa İncesu'nun gözaltına alındığı ve haklarında 4 günlük gözaltı kararı verildiği ifade edildi.

Açıklamada, Gökçek'in naaşının Kayseri’ye götürüldüğü hatırlatılarak, "Burada bir grup tarafından ‘naaşın buraya defnedilemeyeceği, defnedilmesi halinde çıkartılıp yakılacağı’ beyan edilmiştir. Kolluk kuvvetleri ise bu gruba hiçbir müdahalede bulunmayıp defin işlemine katılan yurttaşlara müdahaleyi seçmiştir. Yaşanan olayların hukukla, ahlakla, vicdanla açıklanması mümkün değildir. Tüm insani değerlerden yoksun bu uygulamayı tarihin not ettiği unutulmamalı, meslektaşlarımıza yönelik haksız gözaltı işlemine derhal son verilmelidir” denildi. 

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de narenciye paketleme fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

65 yaş üstü yurttaşlar için "Çok azmasalar bari" diyen Cemil Barlas hesabını gizledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...