04 Mayıs 2020 11:05

İran'a geçmek isteyen mülteci işçiler darbedilerek nehre atıldı, boğularak öldü

Afganistan Dışişleri Bakanlığı, İran'a geçmek isteyen mülteci işçilerin İran sınır muhafızlarınca darbedilerek nehre atılması ve onlarcasının boğulmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Meriç kıyısında bekleyen mülteciler | Fotoğraf: Sakine Yıldıran (Arşiv)

Paylaş

Afganistan Dışişleri Bakanlığı, İran sınır muhafızlarının Herat'ta en az 70 mülteci işçiyi darbederek Hari Nehri’ne atması ve onlarcasının boğulmasına dair soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

Darbedilerek nehre atılan mültecilerin bulunması amacıyla çalışma başlatldığı ve ilk belirlemelere göre en az 70 kişinin Hari Nehri’ne atıldığının tespit edildiği bildirildi.

Herat’taki İran konsolosluğu ise iddiayı yalanlayarak İran sınır muhafızlarının herhangi bir Afgan vatandaşını gözaltına almadığını savundu.

Reuters Haber Ajansı, da Hari Nehri’ni geçerek İran’a çalışmak üzere geçmek isteyen Afgan mülteci işçilerden bazılarının nehirde boğularak yaşamını yitirdiğini yazdı.

Habere göre Herat Bölge Hastanesi yöneticisi Arif Celali “Şimdiye kadar hastaneye 5 ceset getirildi, 4’ünün boğularak öldüğü açık” dedi.

Reuters’a konuşan Afgan mültecilerden Nur Muhammed de Herat’ın Gülran ilçesinden iş aramak için İran’a geçmek istedikleri sırada İran sınır muhafızlarınca yakalanan 57 mülteci arasında olduğunu belirterek “İşkence edildikten sonra İranlı askerler hepimizi Hari Nehri’ne attılar” dedi.

Bir başka mülteci işçi Şir Ağa ise nehre atılan 57 kişiden en az 23’ünün boğulduğunu söyledi. Ağa “İranlı askerler kendimizi suya atmazsak bizi vuracaklarını söylediler” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel Yazarı Yusuf Karataş'ın davası koronavirüs sebebiyle ertelendi

SONRAKİ HABER

İskender Bayhan: İş yeri gösterileriyle büyük kitle gösterileri diyalektik bağ taşır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...