01 Mayıs 2020 12:35

Kovid-19 tedavisi gören hasta bakıcı: Belirti göstermediğin sürece test yapılmıyor

Kovid-19 tespit edildikten sonra 5 gün yoğun bakımda kalan Hasta Bakıcı Fevzi Sarı, belirti göstermeden kendilerine test yapılmadığını öne sürdü.

Fotoğraf: Kerem Kocalar/AA

Paylaş

Koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen konulan ve 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra iyileşen Hasta Bakıcı Fevzi Sarı, semptom göstermeden kendilerine test yapılmadığını ileri sürdü.

Koronavirüs tespit edilen sağlık emekçilerinden birisi de Hacettepe Üniversite Hastanesinde hasta bakıcı olarak çalışan Fevzi Sarı. Mezopotamya Ajansından Zemo Ağgöz'ün telefonla görüştüğü Sarı, ateş ve burun akıntısı belirtileri üzerine 13 Nisan’da kendisine yapılan test sonucunun pozitif çıktığını ve hastaneye yatırıldığını anlattı. Durumunun şu an için daha iyi olduğunu kaydeden Sarı, evinde dinleniyor.

5 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

21 Nisan’da taburcu olan Sarı, tedavi sürecinde yaşadıkların şöyle anlattı:

"Tomografi çektiler, kan aldılar. Daha sonra hemen çok hızlı bir şekilde yatırdılar. Durumum kötü olduğu için 5 gün yoğun bakımda kaldım. Yoğun bakımda kaldığım günleri hiç hatırlamak istemiyorum. Nefes alamıyordum. Nefes almaya çalışıyordum ama yok olmuyordu. Çok zordu. Oksijen tüpüne bağlıydım. Durumum iyiye gidince servise aldılar. 4 gün de burada kaldım."

Çalıştığı hastanede kişisel koruyucu ekipmanına ulaşımda sorun yaşamadıklarını ve diğer pek çok hastaneye göre avantajlı durumda olduklarını ifade eden Sarı, "Ama semptom göstermediği sürece test yapılmıyor. Aslında yapılması gerekiyor. Virüsü nereden kaptığımı da bilmiyorum" dedi.

ÇOCUKLARINA DA BULAŞTI

Kendisine Kovid-19 tanısı konulduktan sonra 3 çocuğuna ve eşine yapılan test sonucunun da pozitif çıktığını belirten Sarı, "Sonuç pozitif çıkınca hastanede yatarak tedavi gördüler. Şu an çocuklarım ve ben evdeyiz. 14 gün boyunca izolasyonda kalacağız. Ailece çok etkilendik” diye konuştu.

Hastaneden 21 Nisan’da taburcu olan Sarı’ya, 4 Mayıs’ta ikinci test, ardından 72 saat içinde bir test daha uygulanacak. Bu testlerin negatif çıkması halinde Sarı normal yaşamına dönecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşevler'de eğitim alanının yıkılıp yerine dini tesis yapılmasına mahkeme “dur” dedi

SONRAKİ HABER

RTÜK, Halk TV ve FOX TV’ye ceza verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa