01 Mayıs 2020 10:28

Buca'da temizlik işçileri, araçlarındaki 1 Mayıs pankartlarıyla sokakları geziyor

İzmir’in Buca ilçesinde belediye park bahçe ile temizlik işçileri sabah işbaşı öncesi Fidanlık atölyesi ile Temizlik İşleri Gediz Atölyesinde 1 Mayıs kutlaması yaptı.

Buca Fidanlık atölyesi ile Temizlik İşleri 1 Mayıs'ı kutladı. I Fotoğraf: Genel-İş İzmir 5 No'lu Şube

Reklam

İzmir’in Buca ilçesinde belediye park bahçe ile temizlik işçileri sabah işbaşı öncesi Fidanlık atölyesi ile Temizlik İşleri Gediz Atölyesinde 1 Mayıs kutlaması yaptı.

Buca Belediyesi’nde DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubeye üye işçiler atölyelerin meydanlarında ellerinde taleplerinin yazılı olduğu pankartlarla toplanarak 1 Mayıs kutlaması yaptılar. Çeşitli sloganların atıldığı 1 Mayıs kutlaması öncesinde işçiler emek mücadelesinde ve salgında kaybedilen emekçiler için saygı duruşunda bulundu. İşçilere işyeri temsilcileri Olcay Çalık ve Mahmut Tan kısa bir konuşma yaptıktan sonra salgın nedeniyle işe çıkan tüm temizlik işçileri ekipleri araçlarına taleplerini içeren pankartları asarak konvoy halinde klaksonlarını çalarak iş başı yaptılar.



İstanbul’daki DİSK yöneticilerinin gözaltına alındıklarını sonradan öğrenen işçiler, gözaltılarına karşı tepki göstererek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. 

TÜM BEL SEN 1 NOLU VE GENEL İŞ 3 NOLU ŞUBE İTFAİYE İŞÇİLERİYLE 1 MAYIS KUTLADI

DİSK’e bağlı Genel İş 3 nolu şube ile KESK’e bağlı Tüm Bel- Sen 1 nolu Şube,İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye biriminde işçilerle bir araya gelerek 1 Mayıs kutladı. Emekçiler DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun arasında bulunduğu 25 DİSK Yöneticisinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

“Yaşasın 1 Mayıs aşanlardayız”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, sloganlarının atıldığı açıklamada, “Bugün 1 Mayıs, ne kadar yasakçı, ayrıştırıcı zihniyetiniz olsa da biz yine iş yerlerindeyiz. Biz iş yerlerinde 1 Mayıs coşkusuyla emekçilerle birlikte kutluyoruz. Taksim’de alana çıkarken DİSK genel başkanı, yönetim ve arkadaşlarımızı gözaltına alınan zihniyeti kınıyoruz. KESK ile birlikte emek örgütleriyle her zaman her alanda mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam