13 Nisan 2011 14:47

‘Öldüren’ çalışmaya tepki

Vergi dairelerinde çalışan büro emekçilerinin artan iş yüküne ve ağırlaşan çalışma koşullarına tepkileri sürüyor. Ankara’da Yeğenbey Vergi Dairesi önünde toplanan BES üyeleri, “öldüren, hasta eden” çalışma koşullarına karşı insanca yaşam ve eşit işe, eşit ücret talep ettiler

‘Öldüren’ çalışmaya tepki
Paylaş

BES Ankara 2 Nolu Şube’nin çağrısıyla biraraya gelen vergi dairesi çalışanlarına diğer kurumlardan BES üyeleri de destek verdiler. “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Vergide, ücrette adalet istiyoruz” sloganları atan BES üyeleri, Maliye Bakanlığı’nın taleplerini görmezden gelen tutumunu alkışlarla protesto ettiler.

BES Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, Torba Yasa’nın yürürlüğe girmesinin ardından müdürlerin vergi dairelerini şirket mantığıyla yönetmeye çalıştığını söyledi. Artan iş yükü ve kadrolu personel açığı nedeniyle maliye emekçilerinin hafta sonları dahi çalışmak zorunda kaldıklarını anlatan Çakmak, ağırlaşan çalışma koşullarının üyelerini kalp krizi, yüksek tansiyon, boyun fıtığı gibi hastalıklar ve psikolojik rahatsızlıklarla karşı karşıya bıraktığını kaydetti.

Torba Yasadan kaynaklı iş yoğunluğunun normal mesai saatleri içerisinde dahi çalışma temposunu dayanılmaz hale getirdiğini belirten Çakmak, “Fazla mesai ücreti olarak ödenen miktar, seyyanen tüm çalışanlara ödenmelidir. Maliye Bakanlığı çalışanların temel ücretlerinde artış yapmalıdır” dedi.

Çakmak, “İstanbul’da tebdil-i kıyafet dolaşan Maliye Bakanı, tek bir gününü de Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’na bağlı vergi dairelerine ayırmalı, emekçilerin vergi dairelerinde hangi koşullarda ve ne zorluklarla hizmet ürettiklerini gözleriyle görmelidir” diye konuştu.

BELEDİYEYE AKIN

Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen, ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ yasası kapsamında borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenler kamu kurumlarına akın etti. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, yasanın yürürlüğe girdiği 28 Şubat 2011 tarihinden itibaren Çorlu Belediyesi’ne çok sayıda başvuru yapıldı. Birikmiş su borçlarının ödenmesi amacıyla 355’i peşin, 1430’u da taksitlendirme talebiyle toplam 1765 başvuru yapıldı. Bu kapsamda 2 milyon 382 bin 821 lira tahsil edildi. Emlak Vergisi için de 1629 kişi başvurdu. Yapılan ödemelerin 830’u peşin, 799’u taksitli olarak tahsil edilirken, toplamda da 797 bin 170 lira tahsilat yapıldı. Çevre Temizlik Vergisi kapsamında ise 130 peşin, 445 taksitli olmak üzere toplan 575 aboneden 145 bin 592 lira tahsil edildi.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, “Belediyemize borcu olan vatandaşlar yasanın getirdiği fırsatlardan yararlanabilmek için başvuruda bulunuyor. İlgili birimlerden su faturası, emlak ve çevre temizlik vergisinden doğan borçlarını öğrendikten sonra peşin veya taksitli ödeme seçenekleri arasında tercihte bulunuyor. Belediyeye borcu olan vatandaşların uygulamadan yararlanabilmeleri için 2 Mayıs 2011’e kadar belediyemize su ve emlak borçlarının yapılandırılması için başvurmaları gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Birlik için önemli bir adım

SONRAKİ HABER

Tatmin olanların şifresi kırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...