15 Nisan 2020 13:47

Korona günlerinde su kesintisi yaşanan Batman'da gerekçe aşırı tüketimmiş!

Kovid-19 salgını sürerken su kesintileri yaşanan Batman'da kayyum, yurttaşları aşırı tüketimle suçladı ve “İsraf boyutunu alan su tüketimi karşısında su sıkıntısı kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Batman'da artan su kesintilerine ilişkin açıklama yapan kayyum, yurttaşları “aşırı kullanımla” suçlayarak “İsraf boyutunu alan su tüketimi karşısında su sıkıntısı kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Koronavirüs salgınından korunmanın en etkili yollarından biri hijyen koşullarını sağlamak. Ancak Batman'da 3 gündür su kesintisi sürüyor.  Tepki çeken su kesintisi, bazı mahallelere aralıklarla uygulanmaya devam ediliyor.

Konuya dair Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü yetkililerine dayanılan bir açıklama belediyenin web adresinde yayınlandı.  Açıklamada, su kesintilerinin nedeninin "aşırı kullanım" olduğu ileri sürüldü.

Batman şehir merkezine Ocak ve Şubat 2020 aylarında saatte 7 bin metreküp su verildiği, koronavirüs nedeniyle bunun saatte 8 bin metreküpe kadar çıktığı belirtilen açıklamada, “Bugünlerde her damla suyun bile önemi büyüktür. Hava sıcaklığı her geçen gün artarken su tüketimi de buna paralel olarak artabilir, aşırı derecede kullanılan ve israf boyutunu alan su tüketimi karşısında su sıkıntısı kaçınılmaz olacaktır" ifadeleri kullanıldı. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Fadıl Şenyaşar tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

Ölüm orucundaki İbrahim Gökçek’ten çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa