06 Nisan 2020 06:04

Dolar güne 6,70'in üzerinde başladı

Koronavirüs endişeleri ve küresel piyasalardaki dolar talebi doları desteklemeye devam ediyor.

Dolar ve maske fotoğrafları Pixabay | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Piyasa ekonomisi bu hafta da koronavirüs pandemisinin finansal piyasalar üzerindeki etkilerini takip etmeye devam edecek. IMF Başkanı Kristalina Georgieva durumu 2008 krizinden kötü olarak değerlendirdi. Piyasalardaki dolar talebi doları desteklemeye devam ediyor. Cuma günü mart ayı enflasyon verileri açıklanmış hafta sonu dolar/TL kurunda yükseliş devam etmişti. Dün akşam 6,80'i aşan ABD Doları günü 6,72'yle açtı. Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 10'un üzerinde değer kaybetti.

Dolar/TL sabah saatlerinde ufak dalgalanmalarla 6,75'e ulaştı. Avro, Türk Lirası karşısında 7,2 civarında değerini korurken gram altın ise 350 TL dolayında.

PETROL İÇİN OPEC+ TOPLANTISI BEKLENİYOR

OPEC ve Rusya, petrol üretim kısıntısının ela alınacağı ve bugün yapılacağı duyurulan OPEC+ toplantısının 9 Nisan Perşembe gününe ertelenmesini kararlaştırdı. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya yüksek fiyatlara da düşük fiyatlara da karşı. Varil başına 42 dolar bizim için makul bir fiyat seviyesidir. Bütçemizi de bu fiyata göre ayarladığımız için bu seviyelere bizim için uygun" açıklaması yapmıştı. Toplantıdan petrol fiyatlarına ilişkin çıkacak kararlar bekleniyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Buzlu Tekstil’de koronavirüs tespit edildi: İzole olun, ailenizden uzak durun

SONRAKİ HABER

Binlerce sağlık ve belediye çalışanı koruyucu ekipman sorunu yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...