13 Nisan 2011 11:11

Yaşam düşmanı bankalara Hasankeyf vetosu

Bölgenin en büyük kültürel mirası olan Hasankeyf’i sular altında bırakma pahasına yapılmak istenen Ilısu Barajı projesine destek veren Akbank ve Garanti Bankasına bir veto da Batman Belediyesinden geldi. Batman Belediyesi Akbank ve Garanti Bankası ile çalışmama kararı aldı.Batman Belediyesi konferans salonunda kapalı zarf açık art

Yaşam düşmanı bankalara Hasankeyf vetosu
Paylaş
Erdoğan Altan

Batman Belediyesi konferans salonunda kapalı zarf açık arttırma usulü ile gerçekleşen promosyon ihalesine katılan Akbank ve Garanti Bankasına yönelik Batman Belediyesi ve personelleri büyük kültürel yıkıma verdikleri destek nedeniyle iki bankayla hiçbir şekilde çalışmama kararı aldı. Batman Belediyesi yönetiminin aldığı prensip kararı üzerine iki bankanın temsilcileri ihaleden çekilmek zorunda kaldı.

‘BU BANKALARLA HUKUKUMUZU BİTİRDİK’

En yüksek teklifi veren Vakıfbank’ın kazandığı ihale sonunda bir açıklama yapan Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, ilk açılışta en yüksek fiyatın Garanti Bankası tarafından verildiğini belirtti. Bu konuda hem belediye yönetiminin hem de personellerinin aldığı bir prensip kararı olduğuna dikkat çeken Akel, “Akbank ve Garanti Bankası ile çalışmayacağız. Davet ettik kurallar gereği, ama verilen en son rakamın iki katını bile verseydi, yine de personelimiz bu noktada feragat edip Garanti Bankası ile böyle bir anlaşmaya gitmeyecekti. Sendikalarımız da bu konuda hemfikir” dedi. Akel, hem hesapların hem kredi kartlarının iptaline yönelik çeşitli eylemler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Batman Belediyesi olarak Garanti ve Akbank ile bundan sonraki hukuklarının net olduğu, bölgenin kültürel mirasına yönelik saldırıyı da bir kez daha kınadıklarını ifade etti.

Akel’den sonra sözü alan Tüm Bel-Sen Batman Şube Yöneticisi Muharrem Güneş “Sendika olarak Ilısu Barajı ile ilgili bu kararı ve burada dile getirilen düşünceleri destekliyoruz” derken, Genel İş Sendikası Batman Şube Başkanı Murat Akın ise şunları söyledi: “Bu konuda hemfikiriz. Biz Garanti ve Akbank’a, Ilusu Barajı’na sağladıkları katkıdan dolayı karşı olduğumuzu beyan etmiştik. Daha önce yaptığımız eylem ve etkinliklerde hesaplarımızı ve kredi kartlarımızı iptal etmiştik. Ilısu Barajı’na destek vermeye devam ettikleri müddetçe de karşı durmaya devam edeceğiz.” (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de avcılar dağ keçilerini vuruyor

SONRAKİ HABER

Gebze’de temizlik işçilerinin sabrı taştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa