02 Nisan 2020 14:43

Sağlık-İş İstanbul Şubesi: Sağlık ekip işidir, ek ödemeler işçilere de yapılsın

Sağlık-İş İstanbul Şube Başkanı Nedime Yıldırım, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık işçilerinin yaşadığı sorunları aktardı, taleplerini sıraladı.

Fotoğraf: Burak Akay/AA

Paylaş

Sağlık-İş İstanbul Şube Başkanı Nedime Yıldırım, koronavirüs salgınından en çok etkilenenlerin başında gelen sağlık işçilerinin yaşadığı sorunları Evrensel’e anlattı. Koroyucu ekipman eksikliğinin en önemli sorun olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu nedenle çok sayıda sağlık işçisinin enfekte olduğunu ifade etti. Yıldırım, ekipmanların derhal tamamlanmasını istedi. Sağlık Bakanlığının ek ödemelerde memur-işçi ayrımı yapmasını da eleştiren Nedime Yıldırım, “Sağlık bir ekip işidir” diyerek işçilere de ek ödeme yapılmasını istedi.

15 aydan beri kamu toplu sözleşme sürecinin sürdüğünüde hatırlatan Yıldırım, yaklaşık 12 bin işçinin bu süreci beklediğini hatırlatarak, “Büyük şehirlerde asgari ücretle geçinmeye çalışan işçi arkadaşlarımız var. Bu zorlu süreçte virüse karşı mücadele eden arkadaşlarımızın sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi için bir an önce sözleşmenin imzalanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kronik yetmezliği olan sağlık işçilerinin “İhtiyaç var” denilerek çalıştırıldığını söyleyen Yıldırım, bu işçilerin derhal sahadan çekilmesini de istedi. Bakanlığın 32 bin sağlık çalışanı alacağını hatırlatan Yıldırım, işe alımlarda taşeron işçilere ve özel hastanelerde çalışırken işsiz kalan işçilere öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Özel hastanelerde işten atmaların durdurulmasını isteyen Yıldırım, burada çalışan işçilere ücretli izin verilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık iş kolundaki çalışma sisteminin hastaneye göre değiştiğini de söyleyen Yıldırım, çalışma sisteminin 24/72 olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, çalışma sisteminin de iş kanunu tarafından güvenceye alınması gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz perdeyle yaşamak: “Belki şehre bir film gelir”

SONRAKİ HABER

Gazeteci Ferhat Çelik ve Aydın Keser için AYM’ye başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...