02 Nisan 2020 23:55
Son Güncellenme Tarihi: 03 Nisan 2020 04:38

Ford işçisi: Bu işin şakası kalmadı, uyanıp, birleşme vakti

"Devlet baba korona paketi açıklamış ve bu pakette sadece zenginlere yönelik içerikler vardı. Yetmemiş olacak ki bizden ek para talebinde bulunuyorlar."

Fotoğraf: Ford Otosan Basın Bülteni

Paylaş

Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Bir insan olarak haberlere, sosyal medyaya bakıyorum da bulunduğumuz durum hayret verici. Birçok ülkede korona krizi yüzünden ülkeler halkını korumak adına sokağa çıkma yasağı ilan ediyor ve halkına yönelik destek paketi açıklıyor ve gelişmelere göre önlemlerini artırırken, bize diğer ülkelerden geç gelmiş olan virüse karşı tedbirler, virüs yayıldıkça artırılıyor.

Diğer ülkelerin almış olduğu tedbirler zamanında alınmış olsa virüs bizi teğet geçer ve en az zararla atlatabilirdik. Fakat bizim, bizden daha akıllı olduğunu sanan yöneticilerimiz her şeyi çok iyi bildiklerinden, virüs ilk etapta 4 ile yayılmışken, önlem alınmamasından ötürü tüm ülkeye yayıldı. Korona salgını yayılmaya ve her geçen gün vaka sayısı artmasına rağmen Cumhurbaşkanı çıkıp üretimin devam etmesi gerektiğini söylüyor. Halkının canı onlar için ne anlam ifade ediyor? Para, halkın canından daha çok önemliymiş gibi. Yapılan açıklamayı bir işçi olarak kınıyorum.

Ayrıca yapılan açıklamada yardım kampanyası başlatıldı. Devlet baba korona paketi açıklamış ve bu pakette sadece zenginlere yönelik içerikler vardı. Yetmemiş olacak ki bizden ek para talebinde bulunuyorlar. Ya arkadaş bu nasıl iştir? Biz çalışanlar, her zor durumda elimizi taşın altına sokacağız da devleti yönetenler, zenginler ne zaman devlet zor durumda kaldığında ellerini taşın altına sokacak? Güler misin, ağlar mısın?

Bakıyorum bazıları da sosyal medyada devletin desteklenmesi gerektiğini savunuyor. Arkadaş hani bu ülke uçuyor, şahlanıyordu! Hani çok iyi durumdaydık, bir virüs geldi her şey tepetaklak mı oldu? Güçlü devletler halka destekler verirken, “güçlü Türkiye” halktan destek mi istiyor? Yoksa bizim gücümüz yalandan mı ibaretti? Ayrıca Avrupa’da yaşayan kimi insanlar, sosyal medyadan asker meydana indi, halkı evden çıkarmıyor, sokaklarda çöpler bile toplanmıyor, gelişmiş Avrupa’nın haline bir bakın, siz orada daha iyisiniz, ülkemiz ne kadar güçlü gibi söylemlerde bulunuyor. Bu kadar dertliler de ne diye geri dönmüyorlar o zaman? Yani canım kardeşlerim, bize bizden başkası ne derman olur, ne de deva olur. Her durumda bizden özveride bulunmamızı isteyenler, ülkenin cefasını bize çektirirken, kendileri ballı kaymaklı sefa sürerler. Her kötü durumu bizleri bölmek için kullanır, kendilerini kurtarırlar. Bu işin şakası kalmadı artık. Artık uyanıp, birleşme vakti!

ÖNCEKİ HABER

Fabrikalarda Kovid-19 salgını yayılıyor, Gebzeli işçiler test yapılmasını istiyor

SONRAKİ HABER

Aydınlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a infaz yasasıyla ilgili mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa