02 Nisan 2020 08:41
Son Güncellenme Tarihi: 02 Nisan 2020 09:50

Kovid-19'dan yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için hekimlerden saygı duruşu

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu bugün toprağa verildi. Sağlık emekçileri, Taşçıoğlu'nu Çapa Tıp Fakültesi başta olmak üzere birçok kentte saygı duruşu ile andı.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Çapa Tıp Fakültesi önünde yapılan saygı duruşu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye'de bilinen ilk koronavirüs vakasına müdahale eden ekipte yer alan ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu bugün toprağa verildi. Taşçıoğlu için başta Çapa Tıp Fakültesinde olmak üzere tüm sağlık kurumlarında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstanbul'un dışında İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de de sağlık emekçileri, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu saygı duruşuyla andı.

Koronavirüs ile mücadele ederken yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Nakkaştepe Mezarlığında tören düzenlendi. Cenazeye oğlu Onur Taşçıoğlu, ailesi ve yakınları katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe korunarak bir araya gelindi. Cenaze Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığında toprağa verildi.

ÇAPA TIP FAKÜLTESİ ÖNÜNDE ANILDI

Prof. Dr. Taşçıoğlu, Çapa Tıp Fakültesi önünde çalışma arkadaşları tarafından 1 dakikalık saygı duruşu ile anıldı. Anma için fakülte önünde toplanan çalışma arkadaşları sosyal mesafe kuralına uygun olarak bir araya geldi. Anma törenine katılan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Tükek, "İç hastalıkların ulu çınarı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük, bizim için çok kıymetli bir insan. Yıllarca beraber çalıştığımız, üstün nitelikleri olan, kendisini tıbba adamış, eğitim kişiliği ile öne çıkmış bir kişiden bahsediyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü derin bir şekilde yaşıyoruz. Kendisi inşallah son kaybımız olur. Başka kayıplar yaşamamayı ümit ediyorum" dedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ TAŞÇIOĞLU'NU SAYGI DURUŞU İLE ANDI

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, İstanbul dışında da sağlıkçılar tarafından saygı duruşuyla anıldı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mesaide olan sağlık emekçileri, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için anma etkinliği düzenledi. Hastanenin Onkoloji binasının önünde bir araya gelen onlarca sağlık emekçisi, Taşçıoğlu için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eylem öncesi kısa bir konuşma yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, acı bir olay için toplandıklarını belirterek, salgınla mücadelede  hekimlerden ilkini dün akşam kaybettiklerini söyledi. Daha öncesinde de salgından yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin olduğunu kaydeden Yerlikaya, bugün de iki doktorun yaşamını kaybettiğine dair haberler aldıklarını, ancak bunu hala teyit ettiremediklerini aktardı. Salgınla ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Yerlikaya, “Bu salgında en ön safhada biz hekimler, sağlık emekçileri yer alıyoruz. Bu salgınla mücadele ediyoruz” dedi.

YAŞAMI KURTARMAK İÇİN...

Yerlikaya, “Çok ciddi bir enfeksiyon var ve bu enfeksiyon ile mücadele ederken aslında sağlık emekçilerini ne kadar kutsal ve değerli bir iş yaptığını bir kez daha hem Türkiye hem dünya genelinde anlamış olduk. Biz sağlık emekçileri, yaşamdan yanayız, yaşamı savunuyoruz. Yaşamları kurtarmak için bazen kendi yaşamımızı tehlikeye atıyoruz. Hastalığı kendi yakınlarımıza, çocuklarımıza taşıma pahasına bile olsa hastanelerde en ön cephede mücadele ediyoruz” dedi. Yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla eylem son buldu.

İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de de sağlık emekçileri, Taşçıoğlu'nu saygı duruşuyla andı. Sağlık emekçileri görev yaptıkları hastane, aile sağlığı merkezi ve sağlık kuruluşları önünde bir araya gelip, bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu, haberi Twitter hesabından "Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoglu’nu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" paylaşımıyla duyurmuştu.

 Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Çapa Tıp Fakültesi önünde yapılan saygı duruşu

  Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu anısına yapılan saygı duruşu

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yemekhanede çalışan kadın işçiler: Ücretli izin beklerken yıllık izinden olduk

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu konfederasyon başkanlarıyla görüştü: Kimsenin işinden olmaması lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...