02 Nisan 2020 07:46

Danone'de bir işçinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, işçiler kaygıyla çalışıyor

Fabrikadan bir arkadaşlarının Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirten Danone işçileri kaygıyla çalışıyor. İşçiler virüs taşıma ve ailelerine bulaştırma endişesi yaşıyor.

Danone logosu

Paylaş

Lüleburgaz’da bulunan Danone’de bir arkadaşlarının koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve yapılan testin pozitif çıktığını belirten işçiler, kaygıyla çalıştıklarını söyledi. İşçiler arkadaşları S.D’nin koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade etti. İşçiler, “Aynı ortamda bulunan 6 arkadaşımızı da kendi evlerinde karantinaya gönderdiler” dedi.

Haftanın 3 günü 12 saat çalıştıklarını söyleyen işçiler, “Haftanın 4 günü çalışıyoruz ama 1 gün 8 saat diğer günler 12 saat çalışıyoruz. Bir gün haftalık tatil diğer iki gün de izinliyiz ama bu izinler mesai ücreti yerine veriliyor. Kronik hastalığı olanlar vardı, onları gönderdikleri için içerideki kişi sayısı da az. İş yoğunluğu epey arttı” dedi. Öte yandan Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki bir ambalaj fabrikasıyla çalıştıklarını belirten işçiler, “Orada da koronavirüs vakaları var, tedirgin oluyoruz” dedi.

İşçilerin anlattıkları üzerine fabrikayı iki defa arayıp telefon numarası bırakmamıza rağmen bir dönüş yapılmadı. Fabrikada örgütlü olan Tek Gıda-İş Trakya Şubesinden de bir dönüş yapılmadı.

ZORUNLU ALANLAR DIŞINDA ÜRETİM DURMALI

İşçilerin kendilerine de ulaştığını söyleyen Gıda-İş Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı, “Teknik olarak önlemlerin alındığı gözüküyor ama iş yoğunluğunun azaltılması gerekir. Üç gün 12 saat çalışan işçilerin vücut direnci düşüyor. Aynı serviste gidenlerin, molada beraber olanların karantinaya alınmadığını belirtiyor işçiler. Zorunlu alanlar dışında üretimin durdurulması gerekiyor. İşçilerin sağlık taramasından geçmesi gerekiyor. Patronun kârı işçinin hayatından daha önemli değildir” dedi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonundan Ayşe Yıkıcı: AKP fırsatçılık yapıyor

SONRAKİ HABER

Koronavirüs bahanesiyle fabrikaları kapanan işçiler: Virüs değil işsizlik öldürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...