02 Nisan 2020 06:50

İngiltere’de koronavirüs nedeniyle son üç günde ölen 4 doktor da göçmen

İngiltere’de hayatını kaybeden 2 bin 352 kişi var. Yaşanan ölümler içinde 4 göçmen doktor da var. Doktorlar son üç günde hayatlarını kaybetti.

Fotoğraf: İlyas Tayfun Salcı/AA

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’de 5 Mart’tan itibaren yaşanan ölümler hızla yükseliyor. 1 Nisan itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 352’e yükseldi. 29 bin 474 kişiye koronavirüs teşhisi kondu. Ülkede yapılan toplam test sayısı ise 152 bin 979.

Yaşanan ölümler içinde 4 doktor var. Bu doktorların göçmen olması dikkat çekti. Doktorlar son üç günde hayatlarını kaybetti.

EMEKLİ OLMUŞTU GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORDU

Dün hayatını kaybeden 68 yaşındaki Nijeryalı Alfa Saadu emekli olmuştu. Fakat, sağlık servisindeki yetersiz personelden dolayı Başbakan Boris Johnson’un çağrısı ile hastaneye dönmüş ve tedavilere başlamıştı.

Saadu’nun yanı sıra Pakistanlı Habib Zaidi ve Sudanlı doktorlar Amged El-Hawrani ve Adil El Tayar, salgından hayatlarını kaybettiler.

İngiltere’de son yıllarda artan yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa rağmen, doktorlar mesleklerine olan bağlılıkları gereği, hayat kurtarmaya çalışırken hayatlarından oldular.

Ulusal Sağlık Servisi (NHS) bünyesinde çalışan doktorlardan ilk ölen 4 doktor için, Irkçılığa Karşı Ayağa Kalk Kampanyası bir açıklama yaparak, “NHS’imizi göçmenler yaptı” dedi.

31 TÜRKİYELİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, çoğunluğu Kuzey Londra’daki hastanelerde olmak üzere, bugüne kadar toplam 31 Türkiyelinin hayatını kaybettiği belirtildi. Türkiyeli 26 kurumun oluşturduğu Demokratik Güç Birliği’nin verdiği bilgiye göre, koronavirüs taşıyan 31 Türkiyelinin hayatını kaybetti.

ÖNCEKİ HABER

Üretime ara verilen Ekinciler Demir Çelik’te koronavirüs tespiti iddiası

SONRAKİ HABER

Dolar 6,70 TL’yi gördü (2 Nisan 2020)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...