01 Nisan 2020 10:09

İletişim Başkanı Altun'a göre bağış kampanyası gönüllü, haberler manipülatif

“Milli Dayanışma Kampanyası” üzerine kurumlarda ücretlerden “zorunlu kesintiler” yapılmaya başlanmasına ilişkin konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, haberlerin manipülatif olduğunu savundu.

Fahrettin Altun | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli Dayanışma Kampanyası, gönüllülük esasına dayalı bir kampanya olduğunu savundu. Kampanyanın kısa sürede yankı uyandırdığını savunan Altun, kampanyaya ilişkin gelen bazı haberleri manipülatif olarak niteledi:

“Medyada yer alan bazı manipülatif haberler üzerinden kampanyanın karalanmaya çalışılmasını şiddetle reddediyoruz. Unutulmamalıdır ki, Milli Dayanışma Kampanyası tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kampanyadır. Bu anlamda kamudaki hiçbir kurum ya da kuruluşun, kampanyaya destek amacıyla çalışanlarının maaşlarından kesinti yapması düşünülemez.”

Erdoğan'ın duyurduğu bağış kampanyası için BOTAŞ, işçilere kesinti yapılacağı mesajını atmıştı. BOTAŞ’ta işçilere ve idari personele atılan mesajda “Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında 2020 Nisan ayı maaşlarımızdan; kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam için personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır. Kampanyaya, öngörülen tutardan daha fazla veya daha az miktarda bağış yapmak isteyen personelimizin…” dendi.

Yargıtay Başkanı ise kurumda çalışanların bağış miktarının belirlendiği bir yazı yayımlamıştı. Yazıda Yargıtay üyeleri, savcı ve hakimler için belirlenen alt sınır 1000 TL, personel için belirlenen alt sınırın ise 100 TL olduğu belirtiliyor. Personelden 20 Nisan'a kadar yazı ekinde verilen IBAN numarasına ödemelerin yapılması istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kent Savunması: Koronavirüs süresince kira ve faturalar askıya alınsın

SONRAKİ HABER

Mart ayında 29 kadın öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...