31 Mart 2020 18:04

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi : İpin ucunun kaçtığı illerde sokağa çıkma yasağı şart

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal: Salgın durumu 1-2 ayda bitecek bir olay değil. İpin ucunun kaçtığı yerler var, o illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart.

Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

Paylaş

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, koronavirüse dair 31 Mart tarihli güncel verilerin paylaşılmasının ardından "Salgın durumu 1-2 ayda bitecek bir olay değil. İpin ucunun kaçtığı yerler var, o illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart" dedi.
 
Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle 46 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam ölüm sayısı 214'e; 2 bin 704 kişiye daha tanı konmasıyla toplam vaka sayısı 13 bin 531'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Sağlık Bakanlığı sitesinde yayımlanan güncel verileri paylaşmasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, salgını önlemek için sokağa çıkma yasağının şart olduğunu söyledi. 
 
Prof. Dr. Ünal'ın paylaşımı şöyle: 
 
"Bugün #vaka13531’e yükseldi. Türkiye’de vefat eden toplam vatandaşımız 214. Moral bozmamak gerek. Görünen o ki bu salgın durumu 1-2 ayda bitecek bir olay değil. İpin ucunun kaçtığı yerler var, o illerde il bazlı sokağa çıkma yasağı şart. Başka türlü salgını önlemek mümkün değil." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te, seyahat izni olmayan minibüs yolcular ile birlikte karantinaya alındı

SONRAKİ HABER

Keşke!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa