31 Mart 2020 14:15

TÜKODER İzmir Şubesi: İhaleyi bırakın, korona ile mücadele edin

TÜKODER İzmir Şubesi, Kanal İstanbul projesi için ayrılan tüm kaynağın koronavirüsle mücadele kapsamında kullanılıp halk için harcanması gerektiğin söyledi.

Fotoğraf: MA

Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, koronavirüs salgınına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İşletme sahibi olan ya da serbest çalışanlar kazanç elde edememekte, çalışanlar işten çıkarılmakta ya da işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya kalmaktadır. Virüsün halkın ekonomisine etki etmesi sonuçları itibariyle son derece kritik bir konu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı’nın patronlara yönelik ekonomik tedbir paketi açıklamasından sonra Tüketiciyi Koruma Derneği olarak Halk için Ekonomik Tedbir Paketini sunmuştuk” denildi.

Kanal İstanbul projesi ihalesinin salgın döneminde yapılması eleştirilen açıklamada, “Dernek olarak dava açtığımız Kanal İstanbul projesi konusundaki ilk ihalenin yapıldığını gördük. Herkes canı ile uğraşırken birileri ihale verdi, birileri de ihale aldı. Peki bu acele niye? İnsandan daha fazla paraya önem verildiğine, virüsten daha çok ihale vermenin önemli sayıldığına üzülerek şahitlik ettik” ifadeleri yer aldı.

HALKIN EKONOMİK DURUMU İLE İLGİLİ PAKET DERHAL AÇIKLANSIN

İhalenin yapılmasının kabul edilemez bir durum olduğu belirtilen açıklamada, “Halk için Ekonomik Tedbir Paketi derhal açıklanmalı, doğayı, şehri katledecek Kanal İstanbul projesinden vazgeçilerek, burası için ayrılan tüm kaynak virüsle mücadele kapsamında kullanılıp halk için harcanmalıdır. Bu anlamda, her zaman karşı çıktığımız köprü, tünel, otoyollar ve şehir hastaneleri ile birçok alanda verilen ücret garantilerinin bu ihaleleri alan şirketlerce alınmayarak hazinede bırakılması gerekmektedir. Yani vatandaşın cebinden çıkan bu paraların korona ile mücadele sürecine vatandaşa verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, Korona virüsü için topyekün mücadele ederken halkın ekonomik durumu ile ilgili paketin derhal açıklanması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam