31 Mart 2020 08:59

Denizli EuropTec Cam AŞ’de Kovid-19 pozitif şüphesine rağmen çalışmaya devam

Denizli'deki EuropTec Cam'da çalışan bir kişide Kovid-19 testinin pozitif çıktığı iddiasının ardından fabrika çalışmaya devam etti.

EuropTec logosu

Reklam

Denizli'de 250 kişinin çalıştığı Alman - İsveç ortaklığındaki endüstriyel cam üreten EuropTec Cam fabrikasında çalışan beyaz yakalı bir çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı iddialarının ardından işçiler telefonlarına gelen mesajla pazartesi iş yerinde çalışma olmayacağını öğrendi.

İşçilere işyerinden aldıkları mesaj ile koronavirüs testi pozitif çıkan çalışanla toplantıya katılanların da karantinaya alındıkları bildirildi.  Önce iş yerinde çalışma olmayacağı mesajlarına rağmen, patronun işçilere ilettiği "İl Sağlık Müdürlüğü'nün fabrikaya çalışma izni verdiği" haberi ile ertesi gün iş başı yapan işçiler,  bu berlirsizliğe tepki gösterdi.  

Fabrikayı iddiaları sormak için aradığımızda ise telefona çıkan kişi yetkili birini bağladı ve yekili kişi de “Açıklama yapamam. Öyle bir şüphe vardı, ama şuan sıkıntı yok, çalışmaya devam ediyoruz” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam