30 Mart 2020 19:45

İngiltere'de Kovid-19 tedavisinde kullanılabilecek yeni bir solunum cihazı üretildi

İngiltere’de University College London Üniversitesi’nde yeni bir solunum cihazı yapıldığı duyuruldu. Cihazın, koronavirüs hastalarının en büyük problemi olan solunum sorununu çözebileceği belirtildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Arif Bektaş
Londra

İngiltere’de University College London Üniversitesi’nde yeni bir solunum cihazı yapıldığı duyuruldu. Bir hafta içinde yapılan cihazın, koronavirüs hastalarının en büyük problemi olan solunum sorununu çözebileceği belirtildi.

Mercedes Formula 1 ile ortak yapılan projede ortaya çıkan cihaz, akciğer solunum kanallarını açık tutmayı ve hastanın kolaylıkla nefes almasını sağlıyor.

University College London Hastanesi’nde yapılan testlerin olumlu sonuçlar verdiğini belirten üniversite yetkilileri, kullanılmaya başlaması durumunda koronavirüs hastalarından bir çoğunun hayatlarını kurtarabileceklerini ifade ettiler.

Bu solunum cihazının birçok yoğun bakım ünitesinde son derece önemli olacağı ve haftada en az bin tane üretilebileceği belirtiliyor.

Öte yandan Mercedes’in dışında  Formula 1’de yer alan firmalar da, bu cihazın yapımında yardımcı olacaklarını ve fazla üterilmesi için katkıda bulunacaklarını açıkladılar.

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs nedeniyle TTK'da üretim durduruldu

SONRAKİ HABER

HSK’nin 6284 kararına kadınlardan tepki: Bu yanlış karardan dönülsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...