30 Mart 2020 15:55
Son Güncellenme Tarihi: 30 Mart 2020 20:55

Kovid-19'la mücadele eden sağlıkçıları hedef alan Müge Anlı özür diledi

Migreni nedeniyle kendisine aracında iğne yapılması talebini reddeden sağlık emekçilerini hedef alan Müge Anlı'ya "Özür dile" çağrısı yapıldı. Anlı, tepkiler üzerine özür diledi.

Ekran görüntüsü "Müge Anlı ile Tatlı Sert" YouTube hesabının "Müge Anlı ile Tatlı Sert 30 Mart 2020 - Tek Parça" başlıklı videosından alınmıştır.

Paylaş

ATV'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ön cephede mücadele eden sağlık emekçileri hedef alındı. Migreni nedeniyle kendisine aracında iğne yapılması talebini reddeden sağlıkçıları eleştiren Müge Anlı, "Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın" sözleriyle sağlık emekçilerine yönelik şiddeti meşrulaştırmaya çalıştı. Anlı'nın sözlerine sosyal medyadan tepki yağarken RTÜK'e şikayette bulunuldu. Tepkiler üzerine Anlı özür dilemek zorunda kaldı.

"SONRA DİYORLAR Kİ DOKTORA İYİ DAVRANIN"

Daha önce de yaptığı skandal açıklamalarla gündeme gelen Müge Anlı'nın bugün hedefinde sağlık emekçileri vardı. Migren hastalığı olduğunu ve sürekli acile gittiğini belirten Anlı, koronavirüs bulaşabilir endişesini ve iğne sonucunda şoka girip ölenler olduğunu dile getirdi. Arabasında iğne olmak istediğini fakat bu talebinin sağlık çalışanları tarafından kabul edilmediğini söyleyen Anlı, devamında şu sözleri sarf etti:

"Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın. Anlatamıyorsun derdini. En son dedim ki inşallah sen de bir gün böyle bir migren ağrısı çekersi ve aynı tavırla karşılaşırsın. Gör bak nasıl oluyor."

SAĞLIK EMEKÇİLERİ RTÜK'E ŞİKAYET ETTİ

Anlı'nın sağlık emekçilerine şiddeti meşrulaştırmaya çalışan ve teşvik eden bu açıklamaları üzerine RTÜK'e şikayet dilekçeleri gönderildi.

Sağlık emekçilerinin gönderdiği dilekçelerde "Milletimize hizmet etmek için canla başla çalıştığımız bu günlerde, en kritik hastalarına öncelik veren hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef alan Müge Anlı isimli program sunucusu kendi kişisel kazanımları uğruna halkı yanlış yönlendirmekte, galeyana getirmekte ve bu kritik günlerde hastanelerin gereksiz kullanımını ve sağlık çalışanlarına şiddeti ulusal yayını kullanarak teşvik etmektedir. Gerekli uyarı ve cezaların verilmesini temenni ederim" ifadelerine yer verildi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Anlı'nın sözlerine sosyal medyadan da tepki yağdı. "#mügeanlıözürdile" etiketi Twitter'da uzun süre Türkiye gündeminin en üstünde yer aldı.

Paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

TEPKİLER ÜZERİNE ÖZÜR DİLEDİ

Müge Anlı, tepkiler üzerine ahaber’e bağlanarak yaşadığı olayı tekrar anlattı ve , “Benim yaşadığım sadece bu hastaneyle ilgili bir sorundu. Benim yayında anlatmak istememin nedeni vatandaşlar benzer sıkıntılar çekebileceğini bilsinler diye söylemek istedim.  Asıl üzüldüğüm, hiç istemediğim halde, koskoca bir sağlık sektörünü hedef almış gibi gösterilmeye çalışılması. Doktorlarımızda, konuyu tam olarak anlatamadığım için özür dilerim” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİB: Bütün kaynaklar toplumun sağlığına ve temel ihtiyaçlarına ayrılmalı

SONRAKİ HABER

Erdoğan açıkladı: Üretim durmayacak, bağış kampanyası yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...